Published On: mar, mai 4th, 2021

Romanii platesc preturi diferite pentru alimentele de baza în functie de orasul în care locuiesc

Romanii platesc preturi diferite pentru alimentele de baza în functie de orasul în care locuiesc, sustine INS. Daca bucurestenii dau în jur de 50 de lei pe cateva produse din cosul de cumparaturi, cetatenii din Zalau scot din buzunar cu aproape 30 de lei mai mult, pentru aceleasi produse

Alimentele luate în calcul sunt cartofii, morcovii, ceapa, usturoi, laptele, branza si ouale.

Pretul mediu al cosului de cumparaturi în Bucuresti este 53 de lei iar la polul opus se afla Zalau, unde pretul mediu este 78.4 lei, arata o analiza facuta de Economica.net pe baza datelor Institutului National de Statistica (INS).

Pentru un cos cu sapte alimente de baza, cartofi, morcovi, ceapa, usturoi, lapte, branza si oua, cei din Zalau platesc în medie 78 de lei, cu 48% mai mult decat bucurestenii. Acelasi cos costa în Capitala în jur de 53 de lei, la Timisoara este 63 de lei, iar la Cluj-Napoca se ajunge la 68 de lei.

Pe tipuri de produse, situatia sta astfel: kilogramul de cartofi costa în Romania între 1.13 lei si 2.75 lei în functie de oras, iar ceapa este 2 lei la Tulcea sau Botosani si 5 lei la Deva, Ciuc sau Oradea.

Situatia este similara si pentru oua. Analiza arata ca au un pret mediu de 90 de bani la Arad sau Calarasi si 1.5 lei la Bacau sau Botosani.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>