Published On: mar, mai 11th, 2021

COMPLICAT / In Braila, vaccinarea anti-COVID la medicul de familie nu da roade

Situatie surprinzatoare in judetul Braila. Procesul de vaccinare din cabinetele medicilor de familie, care teroretic ar fi trebuit sa grabeasca imunizarea brailenilor, bate pasul pe loc. Procesul devine un esec deoarece lumea nu se inghesuie sa se programeze. Dupa ce in prima faza au strigat “prezent” 30 de medici de familie din intreg judetul, in fapt, doar cativa au si trecut la fapte.

Doi medici de familie din zona urbana si patru din judet au fost aprovizionati pana acum cu vaccinuri, din lista initiala cu intentionistii. Acum se asigura vaccinarea cu Jonshon&Jonshon care se aplica, dintr-o singura doza, doar celor care au solicitat. Au solicitat si vaccineaza 6 medici de familie, dintre care doi din municipiu si 4 din judet. La solicitarea efectiva, atunci cand au sigur o lista de persoane, solicita la noi (n.r. DSP Braila) si noi ii aprovizionam. Intre timp, iar se mai face o lista”, ne-a declarat purtatorul de cuvant al DSP Braila, Nicusor Grosu.

In total, in cabinetele medicilor de familie au fost imunizati pana acum 85 de braileni, 35 in ultimele 24 de ore. Daca luam in calcul faptul ca ieri s-au vaccinat 895 de persoane, acest lucru inseamna ca aproximativ 4 la suta din cei vaccinati au ales cabinetele medicilor de familie.

De cand s-a dat startul vaccinarii si pana astazi, in judetul Braila 60.740 persoane s-au imunizat, din care 24.655 si cu doza a II-a astfel:

– Spitalul Județean de Urgenta –  total 27.918 persoane;

– Spitalul de Psihiatrie – Total 5.620 persoane;

– Spitalul de Pneumoftiziologie – total 166 persoane;

– Spitalul Orasenesc Făurei – total 5.446 persoane;

– Scoala Mihai Eminescu – total – 8.242 persoane ;

– Brigada 10 Geniu – total – 3.980 persoane;

– Liceul Tehnologic Anghel Saligny – total –   9.185 persoane;

 

 

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>