Published On: mie, apr. 21st, 2021

Vor fi mai putine restrictii in noaptea de Inviere

Presedintele Klaus Iohannis a declarat ca nu vor fi restrictii suplimentare in noaptea de Inviere, dimpotriva vor fi mai putine, avand in vedere ca restrictiile de circulatie in acea noapte vor fi ridicate pentru ca oamenii sa poata participa la slujbele de Paste. Seful statului a adaugat ca hotararea de Guvern privind prelungirea starii de alerta, care este in vigoare, nu va fi modificata.

Iohannis, despre Pasti: Vor fi mai putine restrictii in noaptea de Inviere

„Ne pregatim cu totii de marea sarbatoare a Invierii Domnului si vreau sa ne pregatim foarte bine nu doar acasa, ci si in societate. Pot sa va spun cateva lucruri certe care au fost discutate impreuna cu reprezentantii bisericilor, in special cu reprezentantii BOR. In noaptea de inviere restricitiile de circulatie se ridica. Asadar crestinii vor putea sa participe la slujbele de Inviere. Nu vor trebui declaratii pe proprie raspundere. Biserica va organiza slujba asa cum e datina. Nu ne amestecam in felul in care e organizata slujba la biserica. Stim ca o parte de slujba se tine afara, apoi crestinii vor lua Pastele si eu imi doresc ca totul sa se desfasoare in liniste si buna randuiala. Aceste lucruri sunt prevazut in hotararea de Guvern pentru prelungirea starii de alerta care e in vigoare si nu vor exista modificari. Nu vor fi restrictii suplimentare in noaptea de Inviere, dimpotriva vor fi mai putine restrictii pentru ca ne dorim ca oamenii sa vina la biserica”, a afirmat Klaus Iohannis.

Pe 8 aprilie, Guvernul a aprobat hotararea privind prelungirea starii de alerta pe teritoriul Romaniei cu 30 de zile, incepand cu data de 13 aprilie, cat si pentru stabilirea masurilor care sunt aplicate pe durata acesteia pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Prin urmare, este prelungita circulatia in perioada 1 mai – 2 mai, in intervalul orar 20.00 – 05.00, pentru ca oamenii sa poata participa la slujba de Inviere, iar magazinele vor fi inchise la ora 20.00, in Vinerea Mare, nu la ora 18.00. Si in perioada 8 mai – 9 mai, persoanele pot circula intre ora 20.00 – 05.00 pentru a participa la sarbatoarea religioasa.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>