Published On: joi, apr. 15th, 2021

VIDEO TIR inmatriculat in Braila, spulberat de doua trenuri pe trecerea de cale ferata

Un accident feroviar s-a produs in aceasta dimineata, in judetul Vaslui. Potrivit ISU Vaslui, autovehiculul de timp TIR a fost acrosat de trenul care circula pe traseul Iasi-Barlad, precum si cel de Galati-Cluj Napoca. O femeie din primul tren a fost ranita usor, in timp ce soferul a scapat fara nicio zgarietura.

Accidentul s-a produs joi dimineata, in jurul orei 9.00, la trecerea de nivel de cale ferata din localitatea Gara Rosiesti. Un TIR inmatriculat in judetul Braila, care transporta 27 de tone de nitrocalcar (un ingrasamant chimic), din directia Drumului European 581 spre localitatea Rosiesti, s-a angajat in trecerea peste nivel de cale ferata, moment in care a fost surprins de un tren „Sageata albastra”. In urma impactului, autotrenul a fost proiectat peste sine, moment in care a fost acrosat de un al doilea tren, care se deplasa pe a doua linie. Cele doua garnituri se deplasau pe ruta Iasi – Barlad, respectiv Galati – Cluj-Napoca. In urma accidentului, soferul TIR-ului a scapat fara nicio zgarietura. S-a inregistrat o singura victima, o femeie de 30 de ani, care se afla in primul tren. Aceasta a suferit leziuni usoare, primind ingrijiri la fata locului.

La locul accidentului, s-au deplasat mai multe echipaje de interventii din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Vaslui. Potrivit oficialilor, incarcatura aflata in autocamion nu este una periculoasa si doar o mica parte din cantitate s-a deversat pe calea ferata. Atat conducatorul TIR-ului, cat si cei doi mecanici de tren au fost testati alcoolscopic, rezultatele fiind negative. Trecerea la nivel de cale ferata unde a avut loc accidentul nu este semaforizata, fiind marcata doar cu semnalizarea „crucea Sfantului Andrei”.
Politistii rutieri desfasoara cercetari la fata locului pentru a stabili imprejurarile in care s-a produs accidentul.

VEZI VIDEO AICI

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>