Published On: Dum, apr. 4th, 2021

VIDEO Braila, in prima linie la protestele de aseara din Bucuresti / “BRAILA pentru LIBERTATE!”

Cateva mii de persoane au participat, sambata seara, la protestul impotriva restrictiilor pentru combaterea pandemiei de COVID-19 de la București, manifestantii adunandu-se in Piata Universitatii şi pornind in mars pana la Piata Victoriei.

Ei au inceput sa se stranga incepand cu ora 16:00. Apelul a fost lansat prin retelele de socializare, organizatorii anuntand ca “va fi cel mai mare protest al ultimilor ani”.

Manifestantii au venit cu steaguri tricolore, vuvuzele, tigai şi alte articole de vesela. Cei mai multi nu au purtat masca de protectie şi nu au pastrat distantarea. Ei au scandat “Jos masca!”, “Libertate!” şi au intins bannere cu mesajele “Jos cu teroriştii care ne conduc!”, “Nu vrem aer cu portia!”, “Nepasarea voastra aprinde Romania noastra!”.

Protestatarii au plecat din Piata Universitatii catre sediul Guvernului din Piata Victoriei. Pe parcurs li s-a alaturat artistul Nicolae Voiculet care a cantat la nai imnul national, „Deșteapta-te romane”. Printre manifestanti a fost zarit și copresedintele AUR, deputatul George Simion.

Coloana de manifestanti a plecat din Piata Victoriei spre parcul Izvor, oprindu-se și in fata unui post de televiziune, care a adresat numeroase jigniri la adresa protestatarilor in ultimele 7 zile. Seara tarziu, protestatarii au ajuns in fata Parlamentului.

Mobilizarea pentru acest protest s-a facut pe retelele sociale, iar cei care lansat apelul la participare propun organizarea celui „mai mare protest al ultimilor ani”.

Unii dintre ei au adus boxe şi instalatii de sonorizare. Unii manifestanti au fluturat tricolorul, altii cu vuvuzele, in timp ce alti protestatari, care au locuri de munca sau afaceri in domeniul HoReCa, au dus tigai şi oale.

Braila a fost si ea reprezentata de parlamentarul Ciprian Ciubuc si un grup de braileni veniti cu pancarte. Acestia au declarat pentru Infobraila ca protestul s-a desfasurat intr-un mod pasnic, fara incidente si fara interventii agresive din partea jandarmilor.

 

VEZI VIDEO AICI
Sursa video Facebook

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>