Published On: vin, apr. 23rd, 2021

USR-PLUS-ul DE NIMIC ȘI AUR-ul DE TINICHEA

Share This
Tags

Dispariția PRM-ului de pe scena politică românească a lăsat o gaură în evantaiul curentelor doctrinare din România. Cu oameni ca Băsescu ori Iohannis, bovine mânate mai degrabă de biciul europenisto-internaționalist decât de sentimentul patriotic, țara asta a ajuns să-și piardă bruma de demnitate pe care, măcar formal, i-o cultiva regimul comunist al lui Ceaușescu. Naționalismul manifest a fost îngropat odată cu Corneliu Vadim Tudor și a fost deshumat, un an mai târziu, de Liviu Dragnea, ajuns, între timp, președinte al PSD. Social-democrații au reușit să capteze atenția și voturile celor mai mulți dintre alegătorii constanți ai PRM-ului, bazinul electoral al PSD lărgindu-se simțitor. A fost un pas înainte pentru PSD și o șansă reală pentru România de a-și reveni din stupoarea politică, economică și socială în care o lăsase Băsescu și din care Iohannis n-avea de gând s-o scoată. Slab ancorat în portul social-democraților lui Dragnea, naționalismul a fost lovit crunt de valurile europenismului și ale globalismului. Nici Bruxelles-ul, nici George Soros n-aveau nevoie de încă un Viktor Orban. Hăituit de toți adversarii naționalismului, Liviu Dragnea ispășește acum consecințele infamei fapte de a fi  încercat să devină patriot cu patalama. Halal stat de drept !!!

Ceea ce te pune pe gânduri e fenomenul discret care se insinua în politica românească în paralel cu accentele naționaliste ale social-democraților lui Dragnea. Ca și cum patriotismul PSD-ului ar fi fost insuficient, un curent radical s-a strecurat în inimile și în mințile înfierbântate ale românilor exasperați de lipsa de eficacitate a politicii tradiționale. Așa a apărut în parlament „Alianța pentru Unirea Românilor”, o surpriză neplăcută pentru întreaga clasă politică autohtonă, lovită la buzunar și în orgoliu de ceata de neaveniți care-și anunța, mult prea zgomotos, intenția de a nu semăna cu nimeni. Parțial, fals ! Până una-alta, AUR a călcat fix în aceleași străchini ca și USR-PLUS, hrănindu-se copios cu scandal, îmbibându-se dramatic cu elixirul autosuficienței, devorând fără discernământ orice prostie populară care i-ar putea face mai greu sacul cu voturi. AUR e, fără îndoială, un partid al răzvrătiților, construit după calapodul anti-sistem promovat de USR-PLUS. De altfel, AUR a fost inventat tocmai spre a contrabalansa popularitatea exagerată pe care USR-PLUS a căpătat-o în ultimii ani, fără să fi avut vreun merit real în politică. Așa a ajuns România să se umple de partide inutile, create doar de ambiția ridicolă a taberelor adverse din SRI și SIE de a controla puterea politică într-o țară a tuturor și a nimănui. Astfel, electoratul rebel a căpătat jucăriile la care jinduia de vreun deceniu încoace. Fie că încurajează și susține frenetic ifosele delirante ale tandemului Barna-Cioloș, fie că își zbiară patriotismul prin megafoanele AUR-ului, alegătorii sătui de partidele tradiționale refuză sistematic să vadă realitatea. Ori, poate, chiar nu sunt în stare s-o vadă – orbeți-s posmagii ??

Diferența majoră între USR-PLUS și AUR este însăși diferența între globalismul cinic și naționalismul grosier. Din ciocnirea acestor două curente nu pot ieși decât explozii incontrolabile de ură și nesfârșite cohorte de exaltați care vor împodobi țara cu potcoave de cai morți. Grație serviciilor noastre de securitate, convinse că sunt singurele depozite de patriotism luminat, România a ajuns să se zbată neputincioasă între USR-PLUS-ul de nimic și AUR-ul de tinichea. Desigur, tâmpenia securiștilor cu ambiții politice e dublată de idioțenia partidelor tradiționale, care pierd teren luptându-se în van cu propria lor impotență. Doar cadrele valoroase și politicile de excepție ar mai putea să salveze PSD și PNL de la scufundarea în derizoriu. Atâta vreme cât partidele tradiționale, inclusiv UDMR, nu vor rupe oficial și definitiv concubinajul lor penibil cu tot felul de caricaturi politice fabricate prin laboratoarele securiștilor frustrați, România va continua să se lupte cu epidemia de politicianism. Și nu va învinge niciodată.

 

 

 

 

MARIUS BEȘCHEA

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>