Published On: mie, apr. 14th, 2021

ULTIMA ORA! Vlad Voiculescu si secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Andreea Moldovan, au fost DEMISI / Dan Barna va fi noul sef la Sanatate

Ministrul sanatatii Vlad Voiculescu a fost demis de premierul Florin Citu, in urma discutiilor avute cu Dan Barna, liderul USR PLUS, miercuri dimineata. Incepand de acum, Dan Barna va fi ministrul interimar al sanatatii.

Presedintele Klaus Iohannis a semnat decretul prin care inceteaza mandatul lui Vlad Voiculescu.

Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 14 aprilie 2021, decretul de revocare din functia de membru al Guvernului a domnului Vlad Vasile Voiculescu, ministrul sanatatii”, se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale.

Andreea Moldovan, secretar de stat in minister, isi pierde si ea functia.

Decizia premierului Florin Citu privind eliberarea Andreei Moldovan din functia de secretar de stat la Ministerul Sanatatii a fost publicata in Monitorul Oficial.

Florin Citu a discutat, miercuri dimineata, cu presedintele Klaus Iohannis, despre dorinta sa de a-l demite pe Vlad Voiculescu din functia de ministru. Seful statului ar fi fost de acord cu propunerea.

Astazi, 14 aprilie, i-am inaintat domnului presedinte Klaus Iohannis documentele de revocare din functia de ministru al Sanatatii a domnului Vlad Voiculescu. Interimatul functiei va fi asigurat de catre domnul Dan Barna, pana la numirea unui nou ministru la conducerea Ministerului Sanatatii. Totodata, am decis demiterea din functia de secretar de stat la Ministerul Sanatatii a doamnei Andreea Moldovan, iar decizia va fi publicata in Monitorul Oficial in cursul zilei de astazi”, a anuntat premierul Florin Citu, printr-o postare pe pagina de Facebook a Guvernului.

Demiterea lui Vlad Voiculescu are loc dupa saptamani de tensiune in coalitie, insa decizia premierului a venit la o zi dupa ordinul semnat de secretarul de stat Andreea Moldovan, care prevede noile criterii pentru carantinarea unei localitati. Ordinul a fost publicat in Monitorul Oficial fara informarea premierului Florin Citu. Aceasta a fost picatura care a umput paharul. De altfel, aceasta a fost chemata si ea la intalnirea de la Guvern.

Voiculescu este al treilea ministru al Sanatatii schimbat din functie de la debutul pandemiei COVID-19 in Romania.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>