Published On: mie, apr. 7th, 2021

Romania, in pragul unei CARANTINE NATIONALE? “Ar face minuni!” Precizari de ultima ora de la Ministerul Sanatatii

Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Andreea Moldovan, sustine in continuarea ideea potrivit careia o carantina la nivel national, chiar si una de doua saptamani „ar face minuni” pentru tara noastra, insa afirma ca intelege de ce romanii se tem atat de tare de o astfel de masura..

Perioada de incubatie a virusului este de doua saptamani, ceea ce inseamna ca daca timp de maximum doua saptamani nu se transmite virusul el se poate stopa. Doua saptamani de carantina ar face minuni. Carantina sperie ca termen, insa daca am fi fiecare dintre noi constienti sa evitam acele aglomeratii care ne expun clar la un risc, in primul rand pe noi si in al doilea rand pe cei din jurul nostru, lucrurile ar putea fi mult mai usor manageriate”, a spus Andreea Moldovan.

Totodata, ea a afirmat faptul ca noile restrictii valabile in weekend, in zonele cu o rata de incidenta ridicata, s-au aratat a fi eficiente, tocmai pentru ca au contribuit la o scadere a numarului de cazuri de Covid-19.

Intrebata daca regreta ca nu a reusit sa isi convinga colegii in privinta instituirii unei perioade de carantina nationala, Andreea Moldovan a raspuns ca intelege cat de grea este aceasta decizie, in special pentru cetateni, carora le este frica de limitarile impuse de o astfel de masura.

Este o decizie dificila si care ar fi cu siguranta greu acceptata, in primul rand de catre populatie, pentru ca ne e teama de constrangeri si de limitari si inteleg asta.

In al doilea rand, intr-adevar sunt sectoare care trebuie sa functioneze mai departe. Repet, cred ca depinde de fiecare dintre noi, nu trebuie ca niste lucruri sa fie impuse, suntem deja la un an de pandemie, nu mai este ceva nou si necunoscut cum era acum un an”, a conchis secretarul de stat in Ministerul Sanatatii.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>