Published On: lun, apr. 12th, 2021

PNL LA RĂSCRUCE (DE VÂNTURI)

Pe zi ce trece, PNL încasează tot mai multe lovituri sub centură, administrate diabolic de consecvent de principalul său partener de guvernare – alianța USR-PLUS. Astfel, s-a ajuns la penibila performanță politică de a guverna țara de pe poziții antagonice în interiorul executivului. Cu îndemnuri simultane de „hăis” și „cea”, Cabinetul Cîțu și PNL se fac de rușine tolerând la nesfârșit atitudinea duplicitară a USR-PLUS, care a ajuns să facă opoziție în timp ce e la putere. Ați pomenit o ipocrizie mai mare ca asta ? Ceea ce se întâmplă la Ministerul Justiției (încercarea de preluare a Poliției Judiciare) și la Ministerul Sănătății (gestionarea pandemiei de coronavirus) este cea mai clară dovadă a capacității de subminare guvernamentală pe care USR-PLUS o pune în slujba obiectivului său principal: aruncarea la gunoi a PNL-ului și înscăunarea oficială a alianței ca principală forță politică de dreapta. Visul șobolanului de Bruxelles, cunoscut publicului larg sub numele conspirativ „Cioloș Dacian-Julien”, e să ajungă președinte în țara pe care n-a slujit-o niciodată, nici măcar pe vremea când era comisar european. Francofil până la slugărnicie, Cioloș nu merită titulatura de „trădător”. El este pur și simplu un ardelean franțuzit până-n măduva oaselor, școlit prin Franța, căsătorit cu Franța și tras de Franța ca clopotul de lanț. Are și un favorit pentru funcția de prim-ministru într-un viitor guvern USR-PLUS – actualul rebut politic de răsunet, ministrul „Triplu V” al (ne)sănătății noastre, Vlad Vasile Voiculescu. Un alt „român” școlit în afara României, un alt „patriot ” de pripas, un băiețaș umflat cu pompa de bicicletă prin Austria, a cărui uniCĂ CAlificare e măiestria de a distruge sistemul medical de stat. Tandemul Cioloș-Voiculescu se teme doar de Dan Barna, un alt pretendent la tronul Cotrocenilor, al cărui atu se limitează la cei câțiva centimetri în plus pe care-i are față de Klaus Werner Huidumannis.

Trioul Cioloș-Voiculescu-Barna a ajuns să călărească PNL-ul cu grația unei caracatițe cocoțate în spinarea delfinului. Așa se explică ezitările premierului de mucava, Mîțu Vasilică, de a-l mătrăși pe Voiculescu de la „Sănătate”. Șantajul pe care USR-PLUS îl aplică PNL-ului a aruncat deja actuala guvernare într-un hău de ridicol, perspectiva redresării României devenind o „fata morgana” de cursă lungă. Ca să nu se mai facă de râs, PNL trebuie să pună piciorul în prag, chiar dacă USR-PLUS e gata să trântească ușa. Nu de alta, dar ultimul partid istoric autohton n-are voie să calce pe urmele PNȚCD-ului. Dacă vrea să scape cu fața curată din catastrofa politică actuală, PNL are datoria să se retragă de la guvernare. Cu cât mai repede, cu atât mai bine. Să lase țara pe mâna hrăpăreață a USR-PLUS, să vadă și turma de fetițe și băiețași anti-partid cum e să guvernezi de unul singur, fără sprijin parlamentar. Asta ar fi soluția democratică.

Dar, dacă stau și mă gândesc bine, ar mai fi o soluție prin care PNL să scape de USR-PLUS. Evident, soluția nedemocratică. Băsescu T. ar fi aplicat-o fără rezerve, folosind măciuca necruțătoare a SRI-ului, a DNA-ului și a sistemului judiciar asociat. Dacă cineva i-ar fi stricat guvernarea, așa cum USR-PLUS procedează în alianța lor cu PNL, Traian B. l-ar fi trimis la plimbare pe la „Jilava” ori pe la „Târgșor”. Nimeni nu e imaculat, iar cei de la USR-PLUS, cu atât mai puțin. Totul e ca instituțiile statului paralel – actualmente, în plină hibernare – să fie trezite de la Cotroceni și să purceadă la cercetarea minuțioasă a fetițelor și a băiețașilor recalcitranți de la guvernare, în așa fel încât toți să priceapă ce consecințe tragice are fluieratul în biserică. Mai ales, în biserica lui Klaus Werner Băsannis.

MARIUS BEȘCHEA

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>