Published On: lun, apr. 12th, 2021

Parcarile-s mai mult cu iz de ”n-avem” la Braila, dar salariile se mentin babane la SUPAGL si in 2021

Serviciul de Utilitate Publica, Administrare si Gospodarire Locala (SUPAGL) este unul dintre pionii principali ai Primariei Municipiului Braila, insa ar putea deveni si mai important pe tabla de sah a orasului, daca ar fi gestionat corect. SUPAGL are in administrare: parcarile din oras, garajele (acolo unde mai sunt), adapostul pentru caini, patinoarul acoperit, dar si supravegherea salubrizarii, a colectarii selective, a serviciul de dezinsectie, dezinfectie, deratizare si a depozitarii deseurilor inerte. Dar a insira cateva exemple unde aceste segmente sunt gestionate foarte bine in Municipiul Braila s-ar putea dovedi o sarcina mai mult decat grea pentru oricare brailean platitor de taxe si impozite. Insa lucrurile sunt bune atat timp cat timpul trece si leafa merge. Sintagma e veche si prafuita, dar se potriveste de minune in cazul SUPAGL Braila.

In sedinta din luna ianuarie la nivelul CLM a fost aprobat un proiect privind salariile de baza pentru personalul platit din fonduri publice din cadrul Serviciului de Utilitate Publica, pentru 2021 si iata despre ce sume este vorba:

Directorul SUPAGL Braila, Dumitru Munteanu, are un salariu de baza de 13.062 lei. Un director economic la SUPAGL, adjunct grad II, dar si un director tehnic primeste un salariu brut de 12.771 lei. Un sef serviciu ia 11.669 in timp ce un sef de birou 11.003 lei brut, pe luna.

Nici salariile pentru personalul contractual cu functii de executie nu arata prea rau. Chiar daca acestea se mentin la nivelul la care erau in 2020 cu o mica exceptie (in cazul ingrijitorilor debutanti salariul a fost adaptat la minimul pe economie), nivelul salarial este intre aproape 8.000 lei brut si 2.413 lei. Practic, leafa cea mai mare este incasata de un inspector de specialitate sau un referent de specialitate (gradul IA): 7.946 lei brut. Alti inspectori de specialitate sau referenti cu grad mai mic iau intre 6.531 lei si 3.806 lei brut (debutant). Auditorii interni au intre 7.613 lei si 6.365 lei brut. Consilierii juridici au leafa cuprinsa intre 7.072 lei si 3.806 lei daca sunt debutanti. Referentii, inspectorii, subinginerii, in functie de grad, au intre 4.784 lei si 3.182 lei. Referentii, inspectorii, arhivarii, referentii casieri, tot in functie de grad, au o leafa bruta intre 4.243 lei si 2.642 lei. Administratorii au 4.077 lei sau 3.203 lei in functie de grad. Ingrijitorii – 2.621 lei, iar daca sunt debutanti iau 2.413 lei. Soferii au intre 4.077 lei si 3.203 lei. In timp ce leafa bruta a muncitorilor calificati poate varia intre 4.077 lei si 2.621 lei.

Salariile nu sunt foarte mari, daca ne gandim la veniturile din Uniunea Europeana, insa daca ne raportam la felul in care SUPAGL Braila se ocupa de problemele pe care le are in gestiune, incep sa cantareasca ceva mai mult decat isi permit locuitorii orasului care au placerea de a se ”bucura” zilnic de gropile din parcarile uitate de prin unele cartiere, gunoaiele adunate langa ghene, actiunile de dezinsectie cu intarziere, felul in care sunt tinuti cainii comunitari in adapost, sau patinoarul care a stat cu lacatul pe usa toata iarna.

 

 

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>