Published On: lun, apr. 5th, 2021

LG nu va mai produce telefoane mobile

In ianuarie, gigantul sud-coreean spunea ca ia in considerare mai multe optiuni in privinta productiei de telefoane mobile, dupa ce divizia responsabila s-a confruntat cu pierderi de 4,5 miliarde de dolari in ultimii sase ani.

LG a adus o serie de inovatii in piata telefoanelor mobile, iar asta i-a permis in 2013 sa urce pana pe pozitia a treia in clasamentul producatorilor. Cu toate acestea, pentru LG au urmat o serie de probleme hardware si software.

Divizia de telefonie mobila LG a inceput sa acumuleze pierderi, iar compania mama a incercat sa negocieze vanzare unor parti din afacere, insa tranzactiile nu s-au concretizat.

LG inca este al treilea cel mai mare producator de telefoane din America de Nord dupa vanzari, insa a scazut puternic pe alte piete. Telefoanele LG mai sunt raspandite in Coreea de Sud.

“Decizia de a iesi de pe piata extrem de competitiva a telefoniei mobile va permite companiei sa se concentreze pe alte domenii, precum componentele de masini electrice, robotica, inteligenta artificiala, dispozitive conectate si dispozitive de tip smart home”, se arata intr-un comunicat LG.

In 2020, LG a vandut 28 de milioane de telefoane mobile. Spre comparatie, Samsung a vandut 256 de milioane de telefoane anul trecut, in timp de Apple, liderul de piata, a livrat 80 de milioane de unitati doar in perioada octombrie-decembrie 2020.

Divizia de telefonie mobila este cea mai mica dintre cele cinci divizii LG, reprezentand doar 7,4% din veniturile companiei. Cota LG pe piata de telefonie mobila a ajuns aproape 2%.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>