Published On: vin, apr. 30th, 2021

IPOCRIZIA LA ROMÂNI

Share This
Tags

Pe cât de caldă e relația mea cu Dumnezeu, pe atât de rece e legătura mea cu biserica. Nu numai cu cea ortodoxă. Același tip de comparație îmi caracterizează gusturile muzicale – ador jazzul, detest manelele. Scriu toate astea pentru a nu fi eu însumi acuzat de vreun parti-pris în cele ce urmează.

Ani de zile am fost martorul stupefiat al fățărniciei pe care politicianul român o practică pe scară largă și cu zâmbetul pe buze. Dacă, până mai ieri, maneliștii și admiratorii lor se bucurau de o indiferență căutată ori de-a dreptul sinceră din partea multor aleși ai poporului, zilele astea, situația s-a schimbat radical. Actuala putere politică le face curte asiduu maneliștilor, rugându-i să pună umărul la marea operă de vaccinare a națiunii române. Salam, Vijelie, Uraganul, Minune & comp. sunt implorați să-și convingă admiratorii, prin exemplul personal, că vaccinarea e bună la casa omului. Carevasăzică, domnu’ doctor Guță și domnu’ doctor Jador trebuie să ne explice ceea ce manelistul Streinu-Cercel și lăutarul Rafila n-au izbutit cu niciun chip să ne transmită !… Disperarea imbecililor care conduc astăzi România a atins vârful grotescului. Legați de mâini și de picioare de propria lor prostie, guvernanții de azi vor să facă din campania de vaccinare un spectacol de mahala. Aștept cu nerăbdare ca lumea științifică să descopere vaccinul anti-prostie, căci am senzația că pandemia prin care trecem n-are nicio legătură cu virusul SARS-COV-2.

În aceeași ordine de idei, nici jurnaliștii nu se lasă mai prejos și, purtați de același avânt vaccinăresc, încearcă și ei să dea o mână de ajutor națiunii speriate de „AstraZeneca” și de „Johnson & Johnson”. Mă uit la Cristian Tudor Popescu și nu mă satur să-i redescopăr ipocrizia absolută. Vă mai amintiți cum lua el partea minerilor care devastau Bucureștiul prin 1990 sau cum vorbea el despre Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române numindu-l „șarlatan” și „satană” ? Cu o răsuceală de zile mari, același bătrân gazetar îi acordă un credit excepțional IPS-ului Daniel, considerându-l soluția potrivită pentru eradicarea virusului care ne bântuie țara. În opinia gazetarului, patriarhul ar trebui să-i anunțe pe credincioși că el însuși s-a vaccinat. Așadar, tot puterea exemplului personal. Dacă „șarlatanul” și „satana” și-ar face datoria față de patrie și popor, poate patriarhul Cristian Tudor Popescu l-ar absolvi de păcate și nu l-ar mai înjura cu foc prin ziare online sau prin emisiuni televizate.

În felul ăsta, oameni politici și gazetari deopotrivă își dau mâna pentru a pune în scenă un grețos spectacol de fățărnicie. În loc să caute metode inedite de convingere în cadrul unor campanii publicitare ingenioase, apostolii vaccinării în masă găsesc de cuviință să folosească notorietatea ca ultimă șansă de răsturnare a neîncrederii populare în actualele vaccinuri antivirale. Dacă asta e tot ce pot să facă pentru națiunea lor, să nu mai mire pe nimeni de ce românul știe cel mai bine cum să-și fure căciula – argumentând că nu era chiar o căciulă, ci doar o biată bască fără moț. Chapeau bas, mesdames et messieurs !

 

 

 

 

MARIUS BEȘCHEA

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>