Published On: lun, apr. 19th, 2021

Fed Cup. Romania a pierdut in fata Italiei si retrogradeaza din Grupa Mondiala a Billie Jean King Cup

Echipa feminina de tenis a Romaniei a fost invinsa de Italia, cu scorul de 1-3, in play-off-ul Grupei Mondiale a competitiei Billie Jean King Cup (noul nume sub care se desfasoara Fed Cup), dupa ce Mihaela Buzarnescu a fost intrecuta, sambata, de Elisabetta Cocciaretto, cu scorul de 5-7, 6-7 (5).

Romania a sperat sambata intr-o revenire miraculoasa la Cluj-Napoca in duelul cu Italia de la Billie Jean King Cup dupa victoria Gabrielei Ruse, dar povestea nu s-a repetat in  meciul dintre Mihaela Buzarnescu si Elisabetta Cocciaretto, scrie digisport.ro.

Mihaela Buzarnescu (32 ani, locul 137 WTA) s-a inclinat in fata mai tinerei italience Cocciaretto (20 de ani, locul 111 WTA) la capatul unui meci epuizant de doua ore si 42 de minute, dupa ce si vineri jucase peste trei ore (3 h 07 min).

Vineri, in primele meciuri de simplu, Elisabetta Cocciaretto a intrecut-o pe Irina Maria Bara cu 6-1, 6-4, iar Martina Trevisan a invins-o dramatic pe Mihaela Buzarnescu, cu 6-2, 2-6, 7-6 (5). Sambata, au reinviat sperantele echipei Romaniei dupa ce Elena Gabriela Ruse a invins-o pe Jasmine Paolini, cu 1-6, 6-3, 6-4.

Intalnirea dintre Romania si Italia a consemnat debutul Monicai Niculescu in calitate de capitan al echipei, in locul lui Florin Segarceanu.

Romania nu a putut conta in aceasta confruntare pe Simona Halep, numarul 3 mondial, si pe Patricia Tig (63 WTA), ambele accidentate, in timp ce prima racheta a Italiei, Camila Giorgi (81 WTA), a fost testata pozitiv la COVID-19.

Ca urmare a acestui rezultat, Romania va evolua de anul viitor in Grupa 1 a zonei Europa-Africa a competitiei, pierzand locul in Grupa Mondiala.

Romania si Italia s-au infruntat pana acum de trei ori, Italia avand 2-1 in meciurile directe. Italia se impunea in 1975, in turul secund al Grupei Mondiale, cu 2-1, la Aix-en-Provence (Franta), perechea Virginia Ruzici/Mariana Simionescu aducand punctul echipei noastre. Singura victorie a Romaniei s-a inregistrat in 1978, la Melbourne, in primul tur al Grupei Mondiale, cu 2-1, victoriile fiind obtinute de Virginia Ruzici si de perechea Ruzici/Simionescu. Ultima confruntare a avut loc in 1997, la Bari, Italia invingand cu 2-1 in primul tur al Grupei I a zonei Europa/Africa. Alina Tecsor obtinea singura victorie a echipei noastre.

 

Sursa: Digi24

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>