Published On: joi, apr. 15th, 2021

Devine realitate / S-a semnat contractul pentru construirea drumului expres Braila-Galati

Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a semnat astazi, joi, 15 aprilie 2021, contractul pentru „Proiectarea si Executia Drumului Expres Braila – Galati“ cu ASOCIEREA SC SA & PE CONSTRUCT SRL (LIDER DE ASOCIERE) – SPEDITION UMB – TEHNOSTRADE S.R.L.

Valoarea contractului este de 371.416.131,09 lei fara TVA, sursa de finantare fiind Fonduri Europene Nerambursabile. Durata contractului este de 34 luni, din care 10 luni perioada de proiectare si 24 luni perioada de executie a lucrarilor, iar perioada de garantie este de 120 de luni.

Acest obiectiv consta in construirea a 11,088 km de drum expres, la 2 benzi pe fiecare sens de circulatie, inclusiv a 3 poduri, 1 pasaj si 2 viaducte. Drumul Expres Braila – Galati va fi o varianta alternativa viabila pentru traficul greu de pe DN22B si va asigura o conexiune corespunzatoare intre cele doua orase, precum si cu podul suspendat peste Dunare din zona Braila“, precizeaza CNAIR.

Anuntul a fost facut si de ministrul transporturilor Catalin Drula pe pagina sa de socializare.

“GALATI SI BRAILA, LEGATE DE UN DRUM EXPRES – CONTRACT SEMNAT

Azi am participat la semnarea contractului pentru construirea (proiectare + executie) drumului expres Galati – Braila. Acesta este un proiect-cheie pentru legarea celor doua municipii, pentru dezvoltarea intregii zone, inclusiv prin conexiunea la podul suspendat peste Dunare si, implicit, la Tulcea.

Viitorul drum expres, o alternativa la DN22B, are o lungime de 11 km, va cuprinde 3 poduri, 2 viaducte si un pasaj si va fi proiectat, evident, cu 2 benzi pe sens si cu parapete despartitor intre sensuri.

Antreprenorul român care a câstigat contractul si care a dat dovada de seriozitate in lucrarile pe care le are deja in portofoliu va trebui sa finalizeze proiectarea in cel mult 10 luni, iar executia in maximum 24 de luni. Am toata increderea ca se va incadra in acest termen si ca, in 2023, vom putea circula pe un drum modern intre orasele Braila si Galati”.

 

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>