Published On: vin, apr. 2nd, 2021

De astazi, lockdown total dupa ora 20.00 in municipiul Braila /  Harta judetului se coloreaza in galben si rosu

14 localitati in scenariul rosu si alte 20 in scenariul galben. Este situatia epidemiologica de la nivelul judetului Braila, raportata de Prefectura in cursul zilei de ieri. Cu fiecare test pozitiv, incidenta cazurilor de coronavirus creste si este o chestiune de zile pana cand harta judetului se va colora in rosu si in galben.

Conform situatiei transmise de Prefectura Braila, municipiul Braila, cu o incidenta de 4,08,  si alte 13 localitati se afla in scenariul rosu, deoarece au depasit rata de 3 cazuri la mia de locuitori. In ceea ce priveste scenariul galben, lucrurile stau si mai rau. Astazi judetul are nu mai putin de 20 UAT-uri in scenariul galben.

Conform datelor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU), in ultimele 24 de ore, in judetul Braila au fost confirmate 55 cazuri noi de infectare cu virusul SARS-CoV-2.

Incepand de astazi, noile restrictii privind circulatia in afara locuintei intra in aplicare in municipiul Braila si alte 3 localitati (sat Coltea, sat Bordei Verde, sat Berlesti). In sat Varsatura, sat Cladarusa) unde incidenta a depasit 4 la mie, ajungand in satul Caldarusa din comuna Traian la 11,36, noile restrictiile au fost puse in aplicare de cateva zile bune.

Potrivit documentului propus de CNSU si adoptat de Guvern saptamana trecuta, odata depasita incidenta de 4 la mia de locuitori, va fi interzisa circulația in afara locuinței dupa ora 20:00, cu doua ore mai devreme fata de restul localitaților. Masura se va aplica in localitatile vizate in zilele de vineri, sambata si duminica.

Magazinele vor fi inchise de la ora 18:00 in zilele de vineri, sambata si duminica in localitatile cu o rata mai mare de 4 la mia de locuitori, iar acolo unde incidenta este mai mare de 7,5 cazuri la mie, masura se va aplica pe tot parcursul saptamanii.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>