Published On: vin, apr. 23rd, 2021

“Curatenia” de primavara in cimitire / Bunul simt aruncat la gunoi !

Chiar daca municipalitatea a dat startul curateniei de primavara, Braila ramane in continuare un oras foarte murdar.
Tomberoanele rare din cimitirul Sfantul Constantin fac ca mizeria rezultata din ingrijirea mormintelor sa ajunga, cel mai adesea, sprijinita de gard. Nu este pentru prima data cand oamenii reclama faptul ca curatenia lasa mult de dorit. Distributia proasta a punctelor de colectare, dar si numarul redus al acestora, fac ca mai mereu sa te lovesti de mizerie atunci cand mergi la cimitir pentru un moment de reculegere.
Resturi vegetale, ghivece, flacoane si recipiente de la lumanari, toate aruncate de catre oamenii ce se ocupa cu, colectarea deseurilor din cimitir aruncandu-le chiar langa gardul cimitirului.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cimitirul “Sf Constantin” a fost infiintat in anul 1875, avand in prezent un numar de 22.600 de morminte. Taxa perceputa pentru concesionarea unui loc de veci in acest cimitir in anul 2013 era de 55,80 de lei pe metru patrat, la care se adauga o taxa de intretinere de 7,44 de lei, respectiv o taxa de inhumare in valoare de 70,70 lei
“Pentru un loc de veci la pamant se plateste in total 260,42 de lei, iar pentru cripta 317,77 de eli, plus o taxa de 10% representand valoarea lucrarii”.
Din multitudinea de monumente funerare prezente in cimitir, pe alocuri se fac remarcate si unele mai spectaculoase, concepute din marmura foarte scumpa. “Zona de lux” unde isi dorm somnul de veci persoane cu o situatie financiara buna este situata in capatul cimitirului, exact langa eroii neamului. Aici se pot vedea unele dintre cele mai frumoase monumente funerare din cimitir, pe care familiile indoliate le-au ridicat in cinstea celor trecuti in nefiinta.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>