Published On: mar, apr. 13th, 2021

Ce nu stiai despre Printul Philip / In ce limba era scris certificatul de nastere

Printul Philip s-a stins din viata la varsta de 99 de ani, in cursul zilei de vineri. Sotul reginei suferise o interventie chirurgicala la inima in urma cu cateva saptamani. Barbatul a dorit sa fie inmormantat fara prerogative regale, dupa ce in anul 2007 a renuntat la functiile publice. Dar iata un detaliu pe care nu il stiai despre Printul Philip – cum arata certificatul sau de nastere.

Nu toti au avut ocazia, insa, sa vada cum arata certificatul de nastere al Printului Philip. Cel care i-a fost 73 de ani alaturi Reginei Elisabeta a II-a a fost nascut in Grecia in data de 28 mai 1921, la ora 10 dimineata. Documentul, certificatul de nastere, a fost scris de mana in limba greaca Katharevousa de catre un preot pe nume Spiriodon Tryfonas pe insula Corfu. Totusi, data ar fi fost, de fapt, 10 iunie 1921, deoarece ar fi fost inregistrata folosind vechiul calendar iulian, cand inca era in uz la inceputul secolului XX, in Grecia.

Pana la moartea sa, Philip a fost cel mai longeviv consort din istoria Marii Britanii si cel mai vechi partener al unui monarh domnitor, care, in ciuda sanatatii sale proaste, a participat la prima sa logodna regala din 2021, saptamana trecuta.

Unde si-a petrecut Printul Philip ultimele zile din viata

Ducele de Edinburgh si-a petrecut ultimele zile la castelul Windsor impreuna cu sotia sa, dupa o sedere de 28 de nopti la spital, fiind internat la jumatatea lunii februarie pentru o infectie si o afectiune cardiaca preexistenta.

Moartea sa arunca natiunea si familia regala in doliu si pune capat vietii lui Philip de serviciu in Marea Britanie si Elisabeta, regina care l-a adorat inca din adolescenta.

„El a fost, pur si simplu, forta mea si a ramas in toti acesti ani”, a spus Majestatea Sa la banchetul de la Nunta de Aur din 1997.

„Eu si intreaga sa familie, si aceasta si multe alte tari, ii datoram o datorie mai mare decat el pretindem vreodata, sau vom sti vreodata. Intelept, credincios – si deseori controversat – ducele a fost cea mai mare sursa de sprijin a reginei, confidentul ei si barbatul pe care s-a bazat mai presus de toti ceilalti”, scrie Daily mail.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>