Published On: mar, apr. 6th, 2021

Cand revenim la NORMALITATE? Anuntul premierului Citu

Premierul Florin Citu a declarat luni, intr-o conferinta de presa la Palatul Victoria, ca de la 1 iunie se poate discuta „despre revenirea la normalitate”, urmand sa fie constituit un comitet interministerial pentru stabilirea masurilor care ar putea fi luate de la acea data. Premierul a declarat, de asemenea, ca pana la finalul lunii iulie poate fi atins obiectivul de 10 milioane de persoane vaccinate. Acesta a mai precizat ca la pasaportul COVID, sau certificatul verde, nu se va aplica in Romania pentru deschiderea economiei si a turismului.

Voi anunta constituirea unui comitet interministerial, sub coordonarea premierului, care sa asigure, de la 1 iunie, revenirea la normalitate a Romaniei. Vom incepe, de fapt, acesta este primul jalon, primul pas, prima borna pe care o punem pentru revenirea la normalitate”, a declarat Florin Citu, luni, intr-o conferinta de presa sustinuta la Palatul Victoria. El a subliniat ca acest comitet interministerial va include toate ministerele si, de asemenea, se ia in calcul invitarea unor sindicate si patronate. Seful Guvernului a precizat ca masurile luate in urma cu o saptamana pentru combaterea pandemiei de COVID-19 functioneaza si dau rezultate. “In ceea ce priveste situatia epidemiologica, lucrurile s-au stabilizat. Am luat niste masuri acum o saptamana (…) si ati vazut ca se poate sa sarbatoresti Pastele si in aceasta perioada. (…) Aceste masuri le-am luat dupa ce am discutat cu mai multi factori de decizie si se vede ca avem deja rezultate. Ma uit la evolutia zilnica a cazurilor, avem un platou care se mentine de aproape o saptamana. Masurile pe care le-am luat dau rezultate, functioneaza”, a afirmat prim-ministrul.

Intrebat daca certificatul verde european de vaccinare se va aplica si in Romania, Florin Citu a raspuns: “In niciun caz. Fara certificat verde”.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>