Published On: lun, apr. 19th, 2021

Bataie de joc la adresa brailenilor / Fostul deputat Vasile Varga intinde mana la pensia speciala

Fostul deputat Vasile Varga intinde mana la pensia speciala pe care tocmai a pierdut-o la inceputul acestui an. Alaturi de alti 121 de fosti parlamentari au dat in judecata secretariatele Camerei Deputatilor si Senatului, solicitand instantelor sa le oblige la repunerea in plata a pensiilor speciale pe care le primeau inainte de februarie 2021. Pensiile respective au fost abrogate in aceeasi luna.

In perioada 13-14 aprilie, 20 de instante din tara au inregistrat procese prin care fosti deputati si senatori cer sa primeasca, din nou, pensii speciale.

Cei mai multi reclamanti se afla in Prahova (16) si Iasi (15), topul fiind completat de Galati (9), Arges si Calarasi (8), Sibiu, Vâlcea, Bistrita-Nasaud si Gorj (7), Neamt, Braila, Bacau si Teleorman (5), Mehedinti, Buzau si Arad (4), Covasna (3), Bucuresti, Giurgiu, si Constanta (1). Paradoxal, desi abrogarea a fost votata la unison de PSD si PNL, in mare parte, in calitate de reclamanti sunt tot politicieni din cele doua formatiuni politice.

CINE SUNT PARLAMENTARII DIN BRAILA?

In Braila, cinci parlamentari nemultumiti ca li s-au “inchis robinetele” au dat in judecata statul pentru a isi recupera veniturile pentru care “au trudit” mandate intregi. Recent, pe rolul Tribunalul Braila a fost înregistrat un dosar in care cinci fosti parlamentari de Buzsu vor recuperarea pensiilor de serviciu.

Acestia sunt: fostul deputat PNL Vasile Varga – ales in 2012 pe listele USL din partea PNL si in 2016 pe listele PNL Braila, avand la activ doua madate, Ionel Alexandru – ales senator pe listele FSN in legislatura 1990-1992 si pe listele PRM in legislatura 2000-2004, Gheorghe Dumitru Moisescu – ales deputat pe listele PRM in mandatul 2000-2004, Marioara Nistor – aleasa deputat pe listele PP-DD in mandatul 2012-2016, trecuta in 2014 la UNPR, Petre Petrica – deputat ales pe listele FDSN (PDSR) in legislatura 1992-1996.

Se pare ca notarul Vasile Varga nu se mai satura de bani, iar indemnizatia de revolutionar si beneficiile materiale de care se bucura in aceasta calitate nu il mai multumesc. Printre acestea privilegii enumaram scutirea de la taxele si impozitele pe proprietate, terenuri gratuite, cumpararea sau inchirierea cu prioritate a unui spatiu comercial, prioritate la asigurarea unei locuinte din fondul public al localitatii de domiciliu, servicii medicale si medicamente gratuite.

12 MILIOANE DE EURO PE AN, bani intrati in buzunarele parlamentarilor

Conform unei situatii de la inceputul lui 2021 prezentate de G4Media.ro, Statul platea pentru 827 de parlamentari pensii de circa 12 milioane de euro pe an.
Calculate in functie de numarul de luni de mandat/mandate, pensiile speciale ale deputatilor variau intre 2.131 de lei si 12.168 de lei brut, iar cele ale senatorilor intre 2.131 lei si 14.930 lei brut. Acestea se adaugau celor derivate din postul ocupat in afara activitatii politice.

STIATI CA?

Stiati ca salariul unui parlamentar e cam de 10 ori mai mare decat salariul minim al oricarui brailean care isi petrece 8 ore la serviciu, in conditii numai de el stiute?

Stiati ca deputatul Vasile Varga, in mandatul 2016-2020 a castigat peste 4 miliarde de lei vechi? Stiati ca in perioada 21 decembrie 2016 – 17 noiembrie 2020, Vasile Varga a vorbit 3h46m49s in Parlament?

La un calcul simplu, minutul de “vorba” al lui Varga costa in jur de 370 de euro. Scump doamna, scump!

Acum mai vor si pensii speciale?

 

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>