Published On: vin, apr. 23rd, 2021

23 de ani de inchisoare pentru braileanca care si-a ucis si transat sotul / “I-au gasit picioarele intr-un grajd si craniul in pod, intr-o sacosa”

Braileanca din Lanurile, care in anul 2016 si-a ucis si transat sotul, a fost condamnata de catre  judecatorii Tribunalului Braila la 23 de ani de inchisoare. Solutia nu este insa definitiva si poate fi poate fi contestata la Curtea de Apel Galati.

Ieri, 22 aprilie, inculpata Mariana L. a fost condamnata la 22 de ani inchisoare pentru comiterea infracțiunii de omor in conditii de violenta in familie si 3 ani inchisoare pentru profanare de cadavre. In urma contopirii pedepselor au ramas cei 22 de ani inchisoare, la care s-a adaugat un spor de un an.

„In temeiul prevederilor art. 188 alin. 1 din Codul Penal, raportat la dispozitiile art. 199 alin. 1 din Codul Penal, condamna pe inculpata LUPU MARIANA la pedeapsa de 22 de ani inchisoare pentru comiterea infractiunii de omor in conditii de violenta in familie… aceasta urmand a executa pedeapsa cea mai grea de 22 de ani inchisoare la care se adauga sporul obligatoriu de 1 an inchisoare, reprezentand o treime din pedeapsa de 3 ani inchisoare, rezultand pedeapsa principala rezultanta de 23 de ani de inchisoare” au hotarat judecatorii.

Dupa 4 ani de la crima s-a dat startul judecatii in dosarul de omor

In octombrie 2020 s-a dat startul judecatii in dosarul de omor din Lanurile. Atunci, Mariana L., sotia lui Mihalache L., politistul comunitar gasit fara viata, ingropat in curte, a fost trimisa in judecata pentru omor si profanare de cadavre. Aceasta nu si-a recunoscut fapta in niciun moment. Primul termen de judecata a fost stabilit pentru data de 5 octombrie.

“ In temeiul prevederilor art. 362 alin. 2 din Codul de Procedura Penala, raportat la dispozitiile art. 208 alin 2 si 5 din Codul de Procedura Penala, constata legalitatea si temeinicia masurii controlului judiciar luata fata de inculpata LUPU MARIANA trimisa in judecata prin rechizitoriul emis la data de 15.07.2020 de Parchetul de pe langa Tribunalul Braila in cauza inregistrata la aceeasta unitate de parchet sub nr. 1190/P/2017 sub aspectul savarsirii infractiunilor de: omor in conditii de violenta in familie, fapta prevazuta si pedepsita de art. 199 alin. 1 raportat la art. 188 alin. 1 din Codul Penal; -profanare de cadavre, fapta prevazuta si pedepsita de art. 383 alin. 1 din Codul Penal, ambele cu aplicarea prevederilor art. 38 alin. 1 din Codul Penal. Mentine masura controlului judiciar, dispusa fata de inculpata Lupu Mariana prin incheierea finala pronuntata la data de 04.08.2020 de judecatorii de camera preliminara din cadrul Curtii de Apel Galati in dosarul penal nr. 1237/113/2020/a1.1, pentru perioada 23 noiembrie 2020 – 21 ianuarie 2021 inclusiv.

Si-a ucis sotul, l-a transat si a ascuns parti din cadavru in toata gospodaria

Potrivit procurorului criminalist, in cauza s-a retinut ca, la data de 16 sau 17 decembrie 2016, aflandu-se la domiciliul din sat Lanurile, inculpata l-ar fi ucis pe sotul sau de 53 de ani, apoi a transat cadavrul si l-a ascuns in anexele gospodaresti. In tot acest timp a spus atat rudelor cat si vecinilor ca sotul a plecat in mod voluntar de la domiciliu.

Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul (PT) Braila si politistii  au efectuat cercetari amanuntite si au audiat zeci de martori pentru a face lumina in cazul oribilei crime comise in localitatea Lanurile. Rezultatele probelor ADN ar fi indicat-o ca suspecta pe femeia care traia alaturi de barbatul ucis si transat. Acesta ar fi fost lovit in zona capului cu un baston pana nu a mai miscat.

Familia barbatului a facut o descoperire macabra in curtea locuintei, in weekend-ul 20-21 octombrie 2018, fiind vorba despre fragmente scheletice ale proprietarului, gasite ingropate. La doi ani de la incident, dupa ce a incercat in zadar sa dea de urma barbatului, familia acestuia a mers la locuinta din Lanurile pentru a curata gradina. Numai ca oamenii au avut o alta surpriza: barbatul dat disparut a fost gasit mort.

“”I-au gasit picioarele intr-un grajd si craniul in pod, intr-o sacosa” a declarat o vecina in ziua in care i-au fost descoperite parti din trup in diferite colturi ale gospodariei.

Familia l-a dat disparut

Disparitia politistului comunitar, cunoscut de localnicii din Lanurile ca “Meluta”, a fost sesizata inca de la inceputul anului 2017. Sora barbatului, aflata in Spania, nu mai stia nimic de el din decembrie 2016, astfel ca a sesizat disparitia la Politie.

Potrivit procurorului, in cursul lunii decembrie 2016, inculpata a inceput sa anunte vecinii de la adresa de domiciliu, cat si rudele si cunoscutii acestuia, despre faptul ca barbatul de 53 de ani ar fi plecat la munca in Germania. Numai ca sora acestuia a incercat sa il contacteze pe numarul personal pe, insa a constatat ca telefonul lui este inchis.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>