Published On: lun, mart. 29th, 2021

Soseaua de Centura din Braila trece prin oras / Localnici disperati / Le crapa peretii din cauza camioanelor

Desi oamenii au facut zeci de sesizari, primaria spune ca, pana la finalizarea podului peste Dunare, nu sunt solutii

A crapat si coltul asta pe care nu l-am avut, decat acum vreo doi ani a crapat. Si tavanul. Si aici la colturi, la usi, au inceput sa plece crapaturi.

Nicolae a ajuns la capatul rabdarii. De ani de zile repara peretii casei, macinati de vibratiile provocate de masinile de mare tonaj care trec chiar prin fata locuintei sale. Tot ce peticeste, cedeaza din nou. Si nu e singurul in aceasta situatie.

” S-a lasat casa. Uitati, casa mea este asa. Si toata apa vine incoace, de sus, de acolo. Din cauza trepidatiilor.”

Strada Mircea Malaeru din Braila a fost candva o zona linistita. Acum e o artera supercirculata, fiind drumul care duce la BAC.

” Toate tirurile trec pe aici. Dat fiind faptul ca este vama jos la Dunare si de acolo se cara piatra, se cara fier vechi si cereale. Avem probleme cu trepidatiile. Toata soseaua este ondulata, este sparta, este rupta.”

Si nu sunt singurele probleme cu care se confrunta localnicii

” Si cand trec masinile, ca trec cu o viteza, toata apa e pe gardul meu. Nici nu se uita. Si au restrictie de 30 km/h. Daca esti aici, te face leoarca.”

Afectate sunt si cateva blocuri. Oamenii spera sa se faca auziti de autoritatile care spun ca traficul va putea fi deviat abia dupa inaugurarea podului peste Dunare.

Singura solutie, podul peste Dunare

Alexandru Jantea, viceprimar Braila: ” Singura varianta legala si viabila la momentul actual pentru mutarea traficului greu din acea portiune a orasului consta in finalizarea lucrarilor aferente podului care va permite o bretea de legatura intre centura municipiului Braila si DN22B.”

Asta inseamna finalul anului 2023, conform termenul de finalizare a lucrarilor. Timp in care vor trebui terminate si drumurile de legatura pentru pod. Pana acum insa au fost aprobati doar 7 kilometri de drum dintr-un total de 20.

 

 

VEZI VIDEO AICI

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>