Published On: mie, mart. 3rd, 2021

Prefectul Nicusor Ciocan: ”Vreau sa aducem Braila unde a fost odata”

Nicusor Ciocan (USR) este noul prefect al Judetului Braila. In exclusivitate pentru ziarul nostru, prefectul a facut declaratii despre primele decizii pe care le va lua, cat si despre cum va colabora cu factorii de ”putere” din Braila, in conditiile in care acestia sunt in opozitie fata de partidele de guvernamant. Un prim pas il va constitui schimbarea echiperi de consilieri ai orefectului. „Prefectul vine cu cabinetul prefectului, cei patru consilieri.  Nu voi face schimbari radicale daca functioneaza totul in Prefectura. Voi face o evaluare si voi vedea exact ce functioneaza si apoi, daca este cazul, o reorganizare”, spune Ciocan.

Cat despre colaborarea cu cu primarul si cu presedintele Consiliului Judetea, Nicusor Ciocan a declarat ca vrea sa colaboreze institutional foarte bine: “Suntem in slujba cetateanului. Nu am de gand sa raspund atacurilor. Fiecare are dreptul la opinia lui. O sa am o discutie cu domnul primar si cu domnul presedinte Chiriac, institutional. Vreau sa colaboram in beneficiul cetatenilor, sa incercam sa dezvoltam si sa aducem un bine Brailei. Daca facem atacuri la persoana, nu ajungem nicaieri. Voi avea discutii oficial institutionale cu toti reprezentantii institutiilor pentru a ii cunoaste, pentru a le cunoaste problemele.  Vreau sa fiu la curent cu problemele lor. Voi avea discutii pana la o prima sedinta a consiliului prefectural din care fac parte toate aceste conduceri”.

Intrebat fiind de reporterii Infobraila cum vede Braila in viitorul sau mandat de prefect, Ciocan a subliniat faptul ca va pune mare accent pe absorbtia de fonduri europene, fiind specializat in acest domeniu: Vreau sa aducem Braila unde a fost odata. Eu, fiind si specialist in zona fondurilor europene, voi face tot ce imi sta in putinta sa absorbim cat mai multe fonduri, pentru ca, Braila a ramas la acest nivel, suntem la nivelul la care suntem din cauza acestor interese ale institutiilor care nu au vrut sa se implice in a atrage fonduri si au preferat sa faca investitii din banii primariilor si a Consiliului Judetean, bani alocati de la bugetul de stat, in loc sa depunem proiecte in zona asta. S-au depus putine proiecte in comparatie cu ce se putea absorbi. Mi-a placut sa aflu ca si Prefectura a depus un proiect de reabilitare a unui corp de cladire. Ma bucura acest lucru”.

In ceea ce priveste numirea celor doi subprefecti, acestia vor fi numiti de PNL. Cele doua propuneri liberale sunt Adin Boboc, seful Serviciului Fiscal Orasenesc Ianca si fost candidat la Primaria Ianca,  si Nicolae Nitescu,  fost primar al comunei Marasu.

Citeste si Oficial, de astazi, prefectul Brailei este Nicusor Ciocan (USR)

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>