Published On: mie, mart. 31st, 2021

EXLUSIVITATE / Declaratiile minorului batut de jandarmi si lasat intr-o balta de sange la protestul de aseara

Brutalitatea cu care un tanar de 17 ani a fost lovit si apoi lasat intr-o balta de sange la protestele de aseara din Braila, povestita chiar de victima.

Fane Miron, un tanar de 17 ani din Braila, iesit in fiecare zi in strada pentru a protesta, asa cum spune si el, pentru libertate, a fost lovit de jandarmi chiar in momentul in care se pregatea sa plece acasa, marti, in jurul orei 23:30, dupa protestele de strada. Urcat intr-un taxi din zona restaurantului Pomodoro care urma sa il duca acasa, acesta a fost pur si simplu tras din masina si batut cu pumnii si picioarele de oamenii legii, iar taximetristul a primit un jet de spray lacrimogen in ochi.

Scos afara, minorul a fost lovit cu bestialitate pana a cazut lat langa masina, intr-o balta de sange. Inconstient, acolo a zacut minute bune sub privirile jandarmilor dar si ale politistilor prezenti la fata locului. Ulterior, asa cum povesteste tanarul, acesta a fost carat in duba jandarmilor impreuna cu alti 10 protestatari si dusi la sectia de politie. Acolo, calvarul a continuat, fiind calcati efectiv in picioare si injurati ca la usa cortului chiar daca acestia nu au opus rezistenta si au declarat ca sunt minori. Fane ne-a povestit ca printre injuraturi, au fost si multe cuvinte discriminatorii la adresa etniei din care face parte.

Dupa cateva ore de audieri, Fane a fost lasat sa plece, nu inainte de a primi o amenda in valoare de 1.000 de lei.

In miez de noapte, in timp ce alti minorii povesteau in fata camerelor de filmat cum au fost agresati de jandarmi, din sectia de politie a iesit tanarul mergand foarte greu si care, la coborarea scarilor, a avut nevoie de ajutorul celor ce il asteptau in fata Politiei. Rudele si prietenii au chemat imediat salvarea care a ajuns in cateva minute, iar tanarul a fost dus de urgenta la spital.

La UPU i s-au facut investigatiile necesare. In urma bataii primite, minorul s-a ales cu doua coaste rupte, o contuzie la picior, tibia fisurata, o contuzie la plamanul stang.

VEZI AICI VIDEO CU INTREAGA DECLARATIE A TANARULUI

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>