Published On: mar, mart. 16th, 2021

Coronavirusul a INCHIS Italia / Cele mai importante regiuni au intrat in zona rosie

Un nou lockdown a fost instituit luni in Italia, vizand peste 40 de milioane de locuitori, din cauza cresterii numarului de cazuri de coronavirus, relateaza dpa.

De luni, 15 martie, cele mai populate regiuni ale Italiei au devenit ”rosii” (risc ridicat), ceea ce a dus la inchiderea scolilor, precum si a barurilor si restaurantelor. Calatoriile vor fi limitate la cerintele de munca, la achizitionarea de produse de baza si la urgente de sanatate.

Guvernul condus de Mario Draghi a adoptat vineri in Consiliul de ministri noi masuri anti-COVID pentru perioada 15 martie – 6 aprilie, hotarand in special ca regiunile care inregistreaza un numar de peste 250 de noi cazuri pe saptamana sa intre automat in zona rosie (cel mai mare nivel de risc corespunzator celor mai drastice restrictii).

Italia, care a depasit pragul de 100.000 de decese din cauza pandemiei, inregistreaza o crestere accentuata a contaminarilor si deceselor, in mare parte din cauza tulpinii britanice.

Autoritatile au raportat peste 3,223 de milioane de cazuri de infectari de la inceputul pandemiei.

In plus, pentru weekendul de Paste (3,  4 si 5 aprilie), intreaga peninsula va fi clasificata automat ca fiind zona ”rosie”.

O verificare a datelor pentru Basilicata este in curs. Sardinia ramane singura in zona alba.

Zonele rosii din Italia

Cu exceptia insulei Sardinia, unde exista foarte putine restrictii, toate regiunile din Italia sunt supuse regulilor care se aplica zonei portocalii sau celei rosii.

Cele 20 de regiuni italiene sunt impartite in zone galbene (cu risc moderat), portocalii (risc mediu) si rosii (risc ridicat).

Regiunile Emilia Romagna, Friuli Venezia Giulia, Lazio, Lombardia, Marche, Piemont, Puglia, Veneto si provincia autonoma Trento trec in zona rosie, pe langa Campania si Molise care raman in zona rosie.

In aceste regiuni deplasarile sunt permise doar din motive profesionale si de sanatate, precum si pentru aprovizionare cu produse de prima necesitate.

Sporturile in aer liber sunt permise doar individual. De asemenea, elevii trebuie sa se intoarca la cursurile online.

Zonele portocalii

Toate celelalte regiuni vor fi in zona portocalie: Abruzzo, Calabria, Liguria, Sicilia, Umbria, Toscana, Valle d’Aosta, Provincia Bolzano.

 

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>