Published On: mie, mart. 17th, 2021

ADIO WC in curte si spalatul la lighean / 60.000 de braileni, la un pas spre CIVILIZATIE. Milioane de euro de la U.E. pompate in sistemul de canalizare si apa potabila

Comisia Europeana a aprobat doua investitii majore din Fondul de coeziune in valoare totala de 357 de milioane de euro, pentru extinderea si modernizarea sistemelor de apa si de epurare a apelor uzate din judetele Satu Mare si Braila.

Comisarul pentru coeziune si reforme, Elisa Ferreira, a declarat: Politica de coeziune a UE vizeaza inclusiv protejarea si imbunatatirea calitatii celui mai valoros bun de care dispunem: apa. O infrastructura extinsa si modernizata pentru apa si ape reziduale va imbunatati accesul la apa, va reduce poluarea solului si a apei si va contribui la protejarea biodiversitatii. Prin sporirea sigurantei apei si prin contributia la imbunatatirea sanatatii populatiei si a mediului, aceste proiecte vor ameliora conditiile de viata ale populatiei locale.

Mai precis, reteaua de distributie a apei din judetul Satu Mare va fi extinsa cu 260 km, iar reteaua de ape uzate cu 450 km. Conductele vechi vor fi inlocuite si vor fi construite noi puturi, statii de tratare, statii de pompare si rezervoare. Investitia din Braila vine in continuarea a trei proiecte anterioare de imbunatatire a functionarii si intretinerii sistemelor de apa si ape uzate din cele patru sisteme judetene de alimentare cu apa si cele 14 aglomerari urbane.

In fapt, Braila va beneficia de  241 de milioane de euro ce vizeaza extinderea si modernizarea sistemelor de apa si de epurare a apelor uzate din judet.

Proiectul urmeaza sa se finalizeze in decembrie 2023 si va include, printre altele, circa 150 km de retea de distributie apa potabila nou construita, realizarea a 12 rezervoare de inmagazinare si a unei statii de tratare a apei, circa 300 km retea de canalizare nou construita si realizarea a 85 de statii noi de pompare a apei uzate.

Ca urmare a realizarii acestei investitii circa 60.000 de braileni vor beneficia de alimentare cu apa potabila in conditii mai bune. Mai exact, este vorba despre cei care locuiesc in municipiul Braila, in Bertestii de Jos, Baraganul, Cazasu, Chiscani, Ciocile, Ciresu, Dudesti, Faurei, Frecatei, Galbenu, Gropeni, Ianca, Insuratei, Jirlau, Movila Miresii, Mircea Voda, Marasu, Maxineni, Romanu, Surdila Gaiseanca, Salcia Tudor, Silistea, Stancuta, Sutesti, Tichilesti, Ulmu, Vadeni, Victoria, Visani si Zavoaia.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>