Published On: joi, feb. 11th, 2021

VACCINAREA, deblocata la Braila / Atentie, insa! Serul de la Astra-Zeneca nu este pentru toti / Vezi aici tot ce trebuie sa stii

Incepand de ieri, 10 februarie, se fac programari pentru vaccinarea populatiei in judetul Braila, cu prima doza, cu vaccinul Astra-Zeneca, pentru persoanele cu varsta cuprinsa intre 18 – 55 de ani care corespund criteriilor din etapa a doua.

In urma repartizarii judetului Braila a doua noi fluxuri de vaccinare pentru etapa a II-a, de catre Institutul National de Sanatate Publica si avizului emis de catre Ministerul Educatiei de schimbare temporara a destinatiei salilor de sport in centre de vaccinare pe timpul starii de alerta, in cadrul sedintei Nucleului Judetean de Coordonare a Vaccinarii s-a stabilit ca un flux sa fie repartizat in municipiul Braila la Scoala Gimnaziala ”Mihai Eminescu”, iar cel de-al doilea la Spitalul Orasenesc Faurei.

Astfel, fac programari pentru vaccinarea populatiei, in cele doua centre, cu doza I, cu vaccinul Astra-Zeneca pentru persoanelecu varsta cuprinsa intre 18 – 55 de ani.

Procesul de vaccinare propriu-zis se va face incepand cu 15.02.2021, personalul medical care asigura centrul de vaccinare de la Scoala Gimnaziala ”Mihai Eminescu” fiind asigurat de catre Serviciul Public de Asistenta Medicala si Administrare a Creselor din cadrul Primariei Municipiului Braila, iar pentru centrul  de vaccinare din cadrul Spitalului Orasenesc Faurei cu personal propriu.

Dozele de vaccin vor fi asigurate de Directia de Sanatate Publica Braila care va face solicitare in functie numarul de persoane programate.

Ce trebuie sa stiti despre vaccinul Astra Zeneca?

Unele guverne au preferat sa recomande folosirea sa doar pentru persoanele sub 65 de ani sau chiar sub 55 (cum este și cazul Romaniei), in lipsa unor date suficiente privind eficacitatea sa pentru persoanele mai in varsta. Cu o eficienta medie evaluata in prezent la 70%, vaccinul AstraZeneca/Oxford se situeaza sub performantele atribuite Pfizer/BioNTech sau Moderna, cu o eficacitate de peste 90%.

Acest vaccin foloseste o tehnologie mai traditionala, ceea ce-l face mai putin costisitor, mai uSor de stocat Si deci mai adaptat campaniilor de vaccinare in masa.

Conform recomandarilor autoritatilor medicale, vaccinarea impotriva COVID-19 cu vaccinul AstraZeneca se va realiza pentru grupa de varsta 18 – 55 de ani, persoanele eligibile in acest moment fiind cele prevazute in etapele I și II. Pentru buna desfasurare a activitatii de vaccinare, programarea se va realiza in acelasi cabinet atat pentru prima doza, cat si pentru rapel, la 56 de zile.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>