Published On: mie, feb. 17th, 2021

S-A VOTAT! Parlamentarii raman fara pensiile speciale “nesimtite” / Sumele uriase incasate pana acum de alesii neamului

Plenul reunit al Parlamentului a votat, astazi dupa-amiaza, proiectul de lege al PSD privind eliminarea pensiilor speciale pentru deputati si senatori, dupa ce comisia de statut a respins cele doua initiative legislative ale PNL si USR. Proiectul PSD a fost adoptat cu 357 de voturi pentru si niciun vot impotriva. UDMR a fost singurul partid care nu a sustinut proiectul si nu a votat, aratand in schimb ca ar trebui eliminate toate pensiile speciale, adica si cele acordate altor categorii profesionale, iar daca nu pot fi eliminate, atunci sa fie impozitate toate cu 99%.
Totusi, trebuie precizat ca legea poate fi atacata la Curtea Constitutionala dupa ce a fost introdusa o prevedere care taie si pensiile aflate in vigoare.
Liderul PNL si seful Camerei Deputatilor, Ludovic Orban, a aratat ca in timp ce pensiile speciale reprezinta privilegii impuse de clasa politica, oamenii obisnuiti, care muncesc si produc, ”sunt pedepsiti” sa traiasca din pensia bazata pe contributivitate. ”Nu cu pensii din burta, fabricate pe ultimele trei luni, cu sporuri inventate din pix pentru toata sefimea, in timp ce oamenii care produc ceva pentru Romania sunt pedepsiti sa traiasca din pensii pe baza contributivitatii, iar alti smecheri au reusit sa va convinga sa votati pensii nesimtite”, a afirmat Orban.

Cat ne costa un parlamentar pensionat

Un numar de 768 de fosti senatori si deputati sunt beneficiari de pensii speciale in valoare de peste 10 milioane de euro pe an. Pensia medie a unui parlamentar este de 5.843 de lei pe luna.

542 de fosti deputati sunt beneficiari de pensii speciale. Cea mai mica pensie este de 2.037 de lei, iar cea mai mare este in cuantum de 12.168 de lei.

Senatul are in evidenta 227 de fosti senatori care primesc pensii speciale. Cea mai mica pensie, platita pentru un mandat de doar 28 de luni (2 ani și 4 luni), este in cuantum de 2.883 de lei pe luna. Cea mai mare pensie speciala a unui senator, pentru 3 mandate de cate 4 ani, este de 12.167 de lei pe luna.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>