Published On: vin, feb. 19th, 2021

Romania laudata pentru performantele economice din 2020

Economia a dat marti o veste excelenta. Pe intreg anul trecut scaderea economica a fost de sub 4% in conditiile in care tarile occidentale au inregistrat caderi chiar si duble fata de noi.
Si asta pentru ca in ultimele 3 luni din an Romania a reusit sa evite o recesiune si chiar a crescut nesperat de mult deoarece autoritatile nu au mai impus masuri restrictive severe ca in alte state potrivit economistilor de la Bloomberg.
In acest peisaj optimist, peste 60% din managerii de firme participanti la un sondaj spun ca in 2021 isi reorganizeaza afacerile le digitalizeaza si fac angajari.
Economia Romaniei a fost laudata marti de presa economica internationala pentru, culmea, o performanta cu minus. Adica o scadere de doar 3,9 % a cresterii Produsului Intern Brut pentru anul trecut. In conditii de criza mondiala, se pare ca masurile de la noi au fost unele potrivite. Oamenii au continuat sa lucreze si sa cumpere, sa consume bunuri si produse. Cresterea economica inseamna ca fata de anul precedent, o economie produce mai multe bunuri si servicii ori acestea au o valoare mai mare. Prognoza oficiala pentru anul acesta arata o crestere de 4,3% fata de 2020 – o banca de la noi a anuntat ca am putea creste chiar cu 5,5%.
Un studiu Confidex facut in randul managerilor de firme, reprezentativ pentru economie, arata ca fata de toamna trecuta avem ceva optimism. 73% dintre directorii de companii sunt ingrijorati moderat si relaxati.
Si oamenii spun asta pentru ca deja privesc cu totul altfel pandemia – au transformat-o in oportunitate. 56% spun ca accelereaza digitalizarea si intensifica inovarea – evident ca cei mai multi isi regandesc strategia, dar nu schimba fundamental piata sau produsele decat o cincime dintre companiile chestionate.
Iar declansatorul unei cresteri a afacerilor ar putea fi chiar vaccinarea – campania va avea un impact pozitiv asupra economiei Globale, cred 87% dintre manageri – a economiei Nationale 84% si a sectorului sau chiar a propriei firme – sustin trei sferturi dintre directori. Atentie, datele arata ca nu sunt planificate concedieri, ci recrutari in perioada urmatoare

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>