Published On: sâm, feb. 13th, 2021

REVOLTATOR / Violatorul unei fetite de 13 ani, scapat de inchisoare de o judecatoare din Braila care NU considera VIOLUL ca fiind o fapta foarte GRAVA

Caz controversat in justitia din Braila. O cunoscuta judecatoare a scapat un violator de inchisoare pe motiv ca “faptele inculpatului, desi reprobabile nu sunt de o asa gravitate incat sa fi generat o rumoare sociala de amploare, o reactie a societatii din care sa rezulte ca oamenii considera faptele sale ca punandu-le in pericol viata, existenta in vreun fel”.
Dupa  ce vreme de 8 luni un monstru de 32 de ani a abuzat de inocenta unei fetite, agresorul a ajuns in linistea patului sau “datorita” deciziei judecatoarei Cristina Coarna.
Astfel, judecatoarea Cristina Coarna, de la Judecatoria Braila, a motivat in termeni cât se poate de controversati o decizie luata in sedinta din 22 decembrie 2020, prin care a dispus inlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu in cazul unui suspect de viol asupra unei minore sechestrate timp de 8 luni.
In baza art 242 alin 2 Cpp rap la art 218 alin 1 si alin 2 Cpp inlocuieste din oficiu masura arestarii preventive, luata fata de inculpatul Dima Gheorghe, cu arestul la domiciliu pe o perioada de 60 de zile, incepând cu 22.12.2020 pâna la data de 20.02.2021 inclusiv. Imobilul in care urmeaza a fi arestat la domiciliu se afla in …. in baza art 221 alin 2 lit a si b Cpp impune inculpatului ca pe perioada arestului la domiciliu, acesta sa respecte urmatoarele obligatii: – Sa se prezinte in fata Judecatoriei Braila ori de câte ori este chemat – Sa nu comunice cu persoana vatamata C. E.M.
Acest lucru rezulta chiar din motivarea deciziei Tribunalului Braila din 23 decembrie 2020, care a corectat decizia judecatoarei Coarna si a mentinut arestul preventiv in cazul inculpatului, având in vedere gravitatea deosebita a faptelor comise de acesta.
In temeiul dispozitiilor art. 425/1 alin. (7) pct. 1 lit. „b” Cod procedura penala si art. 206 Cod procedura penala in referire la art.242 alin.2 cod procedura penala admite contestatia formulata de contestatorul Ministerul Public-Parchetul de pe lânga Judecatoria Braila impotriva incheierii din data de 22.12.2020 pronuntata de Judecatoria Braila in dosarul penal nr. 13286/196/2020/a4. Desfiinteaza incheierea atacata si, in rejudecare: in temeiul art. 362 Cod procedura penala raportat la art. 208 Cod procedura penala mentine masura arestarii preventive dispusa fata de inculpatul Dima Gheorghe, pentru o perioada de 60 de zile” se arata pe portalul Tribunalui Braila in sedinta din 23 decembrie 2020.
Iata in continuare motivarea redactata de judecatoarea Coarna.
Cu titlul de exemplu, instanta de fond a considerat ca un atentat terorist care sa genereze victime multiple, un omor care sa stârneasca frica generala ar putea justifica masura arestarii preventive (…). in prezenta cauza, faptele inculpatului, desi reprobabile nu sunt de o asa gravitate incât sa fi generat o rumoare sociala de amploare, o reactie a societatii din care sa rezulte ca oamenii considera faptele sale ca punându-le in pericol viata, existenta in vreun fel. Nu au existat iesiri in strada, proteste in presa”, se afirma in motivare.
Fata de acest aspect, instanta de fond a considerat ca in cauza se impune o masura preventiva, dar in niciun caz cea mai grea, deoarece in cazul infractiunilor de genocid, atentat terorist, omor calificat, crime impotriva umanitatii nu ar mai exista temei de luarea a vreunei masuri preventive, uciderea celor vinovati ramânând singura sanctiune, dar nereglementata de lege. Cum inculpatul nu poate fi ucis, nu poate fi lapidat in piata publica, instanta de fond a considerat ca acesta poate fi plasat la domiciliu in arest pentru 60 de zile de la 22.12.2020 pâna la 20.02.2021 inclusiv”, a motivat judecatoarea Cristina Coarna de la Judecatoria Braila.
Culmea este ca desi pe 23 decembrie 2020, Tribunalul Braila i-a invalidat decizia de inlocuire a arestului preventiv cu arestul la domiciliu, pe 8 februarie 2021, completul 9 Penal CPF de la Judecatoria Braila, al carei titular e judecatoarea Cristina Coarna, a luat aceasi decizie de inlocuire a arestului preventiv cu arestul la domiciliu.
Admite cererea de inlocuire a masurii preventive formulata de inculpat Dima Gheorghe in prezent in stare de arest preventiv in Penitenciarul Galati). in baza art 242 alin 2 Cpp rap la art 215 alin 1 si alin 2 Cpp inlocuieste din oficiu masura arestarii preventive cu controlul judiciar pe o perioada de 60 de zile , incepând cu 8.02.2021.
Decizia judecatoarei Coarna nu este definitiva, urmând ca Tribunalul Braila sa judece contestatia parchetului pe 15 februarie 2021.

Filmul ingrozitor al violului repetat

Inculpatul vizat in acest caz este Gheorghe Dima (de 32 de ani), din judetul Bacau, comuna Izvorul Berheciului. Acesta ar fi tinut sechestrata o minora de 13 ani timp de 8 luni si ar fi violat-o in mod repetat. Trebuie spus ca Dima era concubinul surorii mai mari a fetei.
In perioada noiembrie 2016-iunie 2017, barbatul, profitând de imposibilitatea unei minore, in vârsta de 13 ani, de a se apara ori de a-si exprima vointa, ar fi intretinut raporturi sexuale cu aceasta”, a declarat inspectorul Laura Belciugan, purtatorul de cuvânt al IPJ Braila, in august anul trecut.

Inspectia Judiciara s-a autosesizat in cazul judecatoarei din Braila care a motivat eliberarea din arest a unui suspect de viol asupra unei minore sechestrate, sustinând ca nu este vorba totusi de un atentat terorist si ca inculpatul nu poate fi lapidat.
Inspectia Judiciara a luat act de informatiile aparute in spatiul public privind instrumentarea unei cauze de la Judecatoria Braila si s-a decis sesizarea din oficiu pentru a se stabili daca exista indiciile savârsirii vreunei abateri disciplinare”, a declarat pentru G4media.ro Alin Alexandru, purtatorul de cuvant al Inspectiei Judiciare, referitor la cazul judecatoarei Cristina Coarna de la Judecatoria Braila.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>