Published On: mie, feb. 10th, 2021

In Braila, amenzile sunt doar pentru FRAIERI

In judetul Braila, sanctiunile pentru nerespectarea masurilor de prevenire a infectarilor cu Covid 19 curg garla. Zilnic, Politia emite comunicate cu zecile de amenzi de zeci de mii de lei, primite de cetatenii obisnuiti care nu poarta masca sau o poarta altfel decat s-a stabilit la centru. Cele mai vanate locuri sunt mijlocele de transport in comun unde criminalitatea, pe metru patrat, depaseste limita “maxima admisa”. Pensionarii, pustii, dar si soferii Braicar sunt amendati pe banda rulanta. “Targetele” se fac pe spinarea unor amarati, fara a ii jigni. Spun amarati pentru ca, in comparatie cu smecheriii, acestia chiar sunt “amarati”. Smecheriii din Braila care nu doar ca nu ar da doi bani pe politisti, ci din contra, acestia din urma nici nu le dau ocazia sa ii desconsidere. In video de mai jos puteti vedea cum seara trecuta, intr-o statie PECO din oras, doi oameni ai legii ignora cu buna stiinta cativa nepurtatori de masca, poate pe ideea ca acestia “e” mai multi si incaperea cam mica.

De asemenea, la fiecare sfarsit de saptamana, se emite cate un comunicat de presa, prin care cetatenii sunt informati ca s-au spart petreceri private, aniversari cu 8-10 persoane. Nucleul infractionalitatii brailene…

In cazul smecherilor insa, ca si in cazul politicienilor, altfel par sa stea treburile, ba chiar, la Braila pare sa fie o fratie PSD/PNL-IPJ.

De ce folosim termenul de fratie? Atunci cum se poate numi faptul ca, desi viceprimarul PSD Jantea Crican a fost fotografiat in plina pandemie la cumparaturi, fara a respecta nici cea mai mica norma de protectie impotriva COVID-19, politistii i-au dat un avertisment?

Cum se poate numi faptul ca,tot in plina pandemie, cand presedintele CJ Francisk Chiriac alaturi de “cardul” pesedist facea hore la etajul unei cunoscute terase din Braila, politia nu a gasit nicio neregula?

Cum se poate numi faptul ca, desi ziarul Infobraila a publicat dovezi incontestabile cu privire la savarsirea unui baeram ilegal la Brotocelu, politia s-a facut mica, mica. Oare sa aiba legatura cu faptul ca in mijlocul distractiei erau nici mai mult, nici mai putin, decat un deputat (pe vremea aceea doar un candidat, o tanara speranta a politicii brailene) si presedintele PNL Braila?

Pentru legi egale pentru fiecare dintre noi s-a iesit pe strazi, in fata gloantelor si s-a murit  in decembrie 1989. Acum, inteleg doua lucruri: 1. politicienii sunt deasupra legii; 2. legea e doar pe hartie, numai fraierii o respecta!

Vezi aici video facut aseara, intr-o statie PECO din municipiu unde politistii nici nu indraznesc sa deranjeze “pa smecheri”.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>