Published On: vin, feb. 5th, 2021

Facebook a suspendat sute de conturi de Instagram

Facebook a suspendat, joi, sute de conturi de Instagram care au fost piratate si vandute pentru valoarea username-urilor lor, precum si conturile persoanelor aflate in spatele acestei activitati, transmite Reuters.
O purtatoare de cuvant a Facebook a spus ca persoanele implicate in aceasta practica de incalcare a regulilor sunt figuri bine cunoscute intr-o comunitate cunoscuta sub numele de OGUsers, care comercializeaza nume de utilizatori dorite pentru site-uri populare, de la Twitter la Netflix, pentru bani si influenta.
Numele de utilizatori, care se pot vinde cu zeci de mii de dolari, sunt adesea cuvinte scurte apreciate pentru ca nu sunt disponibile, precum @food sau @snow.
Companiile de socializare, inclusiv Instagram, detinuta de Facebook, au reguli impotriva vanzarii conturilor. Persoanele acuzate de participarea la un atac de hacking major pe Twitter de anul trecut, cand o serie de conturi VIP au fost deturnate, au avut legaturi si cu aceasta practica si cu forumul online OGUsers.
Este prima oara cand Facebook face publice masurile cu privire la aceasta activitate, dar a spus ca a eliminat conturile pentru aceasta practica in mod continuu.
Twitter Inc si aplicatia video TikTok au spus la randul lor ca au luat recent masuri impotriva OGUsers pentru incalcarea regulilor lor.
Un administrator al forumului OGUsers a afirmat anterior ca site-ul interzice tranzactionarea conturilor dobandite prin hacking.
Purtatorul de cuvant al Facebook a declarat ca phishingul si schimbul de SIM – in cazul in care hackerii au acces la un telefon pentru a intra in conturile asociate acestuia – sunt modalitati populare de a fura numele de utilizatori pe Instagram.
Facebook a observat, de asemenea, o crestere a metodelor precum hartuirea si extorcarea si raportarea in mod fals a unei probleme care necesita o interventie de urgenta la o adresa.
Facebook, care a declarat ca lucreaza cu fortele de ordine, a afirmat ca multe dintre persoanele implicate in aceasta practica sunt minori.
Conturile de Instagram dezactivate includ si conturile swapper-urilor, care muta numele de utilizatori in conturi Instagram noi si intermediari, care supravegheaza tranzactiile dintre cumparatorii si vanzatorii de nume de utilizator si iau o parte din bani, de obicei in bitcoin.
De asemenea, Twitter a suspendat definitiv o serie de conturi din reteaua OGUsers conform regulilor sale impotriva manipularii platformei si a spamului, potrivit unui purtator de cuvant.
O purtatoare de cuvant a TikTok a declarat ca platforma a recuperat recent o serie de nume de utilizatori pe care OGUsers le-au inregistrat pentru a profita de pe urma vanzarii.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>