Published On: joi, feb. 11th, 2021

Bugetarii isi iau ADIO de la vacantele pe banii statului / Anuntul premierului: “Sunt nefolositoare”

Premierul Florin Citu a confirmat, miercuri, ca Guvernul nu va mai acorda vouchere de vacanta anul acesta angajatilor din sistemul public, subliniind ca voucherele nefolosite si emise in 2019 si 2020 insumeaza 2,4 miliarde lei. Patronatele din turism sustin insa ca mare parte din voucherele emise au fost consumate. De ce este important: Cu bugetul aproape gata, premierul Florin Citu i-a informat luni pe liberali ca Guvernul taie voucherele de vacanta in 2021. Economia la buget ar fi de 1,8 -2 miliarde de lei. La randul sau, liderul PNL, Ludovic Orban, a confirmat ca Guvernul nu va mai acorda vouchere de vacanta angajatilor din sistemul public.

Miercuri, prim-ministrul Citu a precizat ca abia anul viitor vor fi emise alte vouchere de vacanta. ”in economie sunt in valoare aproape 2,4 miliarde lei vouchere care nu au fost folosite. (…) Vocuherele de vacanta, care ar fi trebuit emise anul acesta, vor fi emise anul viitor”, a spus Florin Citu.

Patronatele din turism sustin insa ca mare parte din voucherele emise au fost consumate. Conform datelor Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), in 2019 plus primele 10 luni din 2020 au fost emise tichete in total de 2,77 miliarde lei. Din acestea, tichetele consumate in aceeasi perioada (decontate de prestatori la emitenti) sunt de 2,15 miliarde lei, adica 77,5% din volumul celor emise.
”In concluzie, nu mai sunt atat de multe vouchere de vacanta in piata, asa cum sustin oficialii. Voucherele de vacanta s-au bucurat de un succes mare si au fost utilizate, banii intorcandu-se in economia nationala”, arata ANAT. ANAT aminteste ca Guvernul Citu a decis, anul trecut, prelungirea pana la 31 decembrie 2021 a valabilitatii voucherelor de vacanta emise in 2019 si 2020, ca urmare a mentinerii situatiei de pandemie, precum si emiterea altora noi in 2021.

 

Sursa: Profit.ro

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>