Published On: lun, feb. 22nd, 2021

A fost SUSPENDATA din functie judecatoarea din Braila care a scos un violator de copii din arest

Sectia pentru Judecatori a Consiliului Superior a decis luni suspendarea temporara din functie a judecatoarei Cristina Coarna de la Braila pana la un rezultat final al cercetarii disciplinare declansate de Inspectia Judiciara impotriva acesteia.
Este vorba despre judecatoarea care a dispus inlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu in cazul unui suspect de viol asupra unei minore sechestrate timp de 8 luni, motivand ca aptele inculpatului, desi reprobabile, nu sunt de o asa gravitate incat sa fi generat o rumoare sociala de amploare si nici nu au existat iesiri in strada sau proteste in presa.

Admite sesizarea din oficiu. In temeiul dispozitiilor art.52 alin.(1) teza a-II-a din Legea nr.317/2004 republicata, din oficiu, dispune suspendarea din functie a doamnei Cristina Coarna, judecator in cadrul Judecatoriei Braila pana la finalizarea procedurii disciplinare ce face obiectul lucrarii Inspectiei Judiciare nr.21-568” se arata in minuta sedintei CSM.

Cum si-a motivat judecatoarea din Braila decizia

Cu titlul de exemplu, instanta de fond a considerat ca un atentat terorist care sa genereze victime multiple, un omor care sa stârneasca frica generala ar putea justifica masura arestarii preventive (…). In prezenta cauza, faptele inculpatului, desi reprobabile nu sunt de o asa gravitate incât sa fi generat o rumoare sociala de amploare, o reactie a societatii din care sa rezulte ca oamenii considera faptele sale ca punându-le in pericol viata, existenta in vreun fel. Nu au existat iesiri in strada, proteste in presa”, a aratat judecatoarea in motivarea deciziei sale.

Observatiile facute de magistratul din Braila in motivarea deciziei de inlocuire a masurii de arest preventiv cu o masura ceva mai blanda, arest la domiciliu, sunt cele care au atras atentia Inspectiei Judiciare, in special ideea ca un arest preventiv ar fi justificat numai in cazuri mult mai grave, cum ar fi atentatele.

Fata de acest aspect, instanta de fond a considerat ca in cauza se impune o masura preventiva, dar in niciun caz cea mai grea, deoarece in cazul infractiunilor de genocid, atentat terorist, omor calificat, crime impotriva umanitatii nu ar mai exista temei de luarea a vreunei masuri preventive, uciderea celor vinovati ramânând singura sanctiune, dar nereglementata de lege. Cum inculpatul nu poate fi ucis, nu poate fi lapidat in piata publica, instanta de fond a considerat ca acesta poate fi plasat la domiciliu in arest pentru 60 de zile de la 22.12.2020 pana la 20.02.2021 inclusiv”, a motivat judecatoarea Cristina Coarna de la Judecatoria Braila.

Culmea este ca desi pe 23 decembrie 2020, Tribunalul Braila i-a invalidat decizia de inlocuire a arestului preventiv cu arestul la domiciliu, pe 8 februarie 2021, completul 9 Penal CPF de la Judecatoria Braila, al carei titular e judecatoarea Cristina Coarna, a luat aceasi decizie de inlocuire a arestului preventiv cu arestul la domiciliu.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>