Published On: vin, ian. 22nd, 2021

Tu stiai toate aceste lucruri uluitoare despre cafea? / Sapte lucruri nestiute despre ELIXIRUL DIMINETII

Ce stiu oamenii, de fapt, despre cafea? Dupa cum se dovedeste, cafeaua are o istorie vasta si plina de culoare. Unele persoane nici nu isi pot incepe ziua fara sa bea o ceasca de cafea proaspat preparata. Cu toate acestea, consumul zilnic de cafea nu este neaparat un obicei prost. Dimpotriva, s-a dovedit a fi unul chiar sanatos, spun oamenii de stiinta.

Cafeaua zilnica de dimineata este mai mult decat un stimulent energetic, deoarece aceasta are multe beneficii neasteptate. Este demonstrat ca aceasta protejeaza impotriva diabetului de tip 2 si a bolilor hepatice si reduce riscurile de insuficienta cardiaca. Pe langa efectul asupra sanatatii oamenilor, iata cateva dintre cele mai interesante lucruri despre cafea.

Iata 7 curiozitati despre una dintre cele mai iubite bauturi!

  • Conditiile bune de crestere a cafelei depind de variabile precum altitudini mari, climat tropical si sol bogat. Prin urmare, in ciuda tuturor peisajelor bogate si diverse din Statele Unite continentale, Hawaii este singurul stat potrivit pentru cultivarea plantelor de cafea. Acesta a produs cafea chiar inainte de a fi un stat.
  • Brazilia nu si-a permis sa-si trimita cei 69 de sportivi la Los Angeles pentru Jocurile Olimpice de vara din 1932, asa ca i-au pus pe o nava cu 50.000 de saci de cafea pe care i-au vandut in diferite porturi de-a lungul drumului. Bine ca Brazilia a fost cel mai mare producator de cafea din lume de mai bine de 150 de ani, asa ca au avut de rezerva boabe.
  • Boabele de cafea cresc intr-un arbust, ceea ce le face fructe. Exista doua soiuri principale de cafea: verde si rosie. Pe oricare ai alege-o, trebuie sa ai si echipamentul necesar pentru a prepara cea mai delicioasa cafea chiar la tine acasa. De aceea, vei avea nevoie de o rasnita manuala sau electrica, un strecurator de calitate sau un aparat automat care sa faca toate aceste etape pentru tine. Daca iti faci probleme cu privire la disponibilitatea acestora produse, uita de astfel de griji. Consulta oferta unui magazin online de electrocasniceprofesional si bucura-te de placerea oferita de o cafea bine facuta!
  • Beethoven era un iubitor de cafea atat de inflacarat, incat numara de fiecare data exact 60 de boabe, pentru fiecare cafea pe care urma sa si-o prepare.
  • Conform legendei, un pastor etipian, numit Kaldi a descoperit cafeaua in anul 850. Dupa cum se spune, caprele sale au devenit mult prea energice dupa ce au ciugulit fructele mici si rosii ale unui tufis. Kaldi le-a incercat singur si le-a adus cu bucurie la un calugar islamic, dar calugarul a dezaprobat si le-a aruncat intr-un foc, provocand mirosul familiar al cafelei delicioase.
  • In 1991, cercetatorii de la Universitatea Cambridge din Anglia au instalat un aparat de fotografiat care transmitea imaginea live a unui aparant de cafea situat in camera troiana. In acest fel, angajatii puteau vedea cand aparatul s-a golit si il puteau alimenta din nou. Cativa ani mai tarziu, camera a fost conectata la internet si a devenit o senzatie internationala, fiind denumita camera web.
  • La sfarsitul anilor 1600, barbatii din Londra foloseau cafeneaua ca loc de adunare pentru a scrie si a vorbi despre politica. Se pare ca acest lucru a suparat numeroase sotii, motiv pentru care au completat o petitie, denumita: „Petitia femeilor impotriva cafelei”.

Avand in vedere cele prezentate, tu stiai toate aceste lucruri uluitoare despre cafea? Considerata a doua cea mai consumata bautura din intreaga lume, imediat dupa apa, cafeaua este mai mult decat atat. Este un sentiment, un moment doar pentru tine!

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>