Published On: lun, ian. 25th, 2021

Traficul aerian in Romania a scazut din cauza pandemiei

Cele mai mari cinci aeroporturi din Romania – Otopeni, Cluj-Napoca, Timisoara, Iasi si Sibiu – au raportat un trafic de pasageri cu pana la 70% mai mic anul trecut fata de 2019.
Cea mai mare scadere s-a inregistrat la Timisoara, peste 70% mai putin trafic, in vreme ce in Iasi regresul a fost de „numai“ 64,4%, potrivit datelor transmise de oficialii aeroporturilor.
„Din feedbackul primit de la pasageri, principalele re­tineri de a zbura cu avionul au fost din cauza modifi­ca­rilor foarte dese ale programului de zbor si a lipsei infor­matiilor in ceea ce priveste procedurile pe care trebuie sa le indeplineasca in cazul calatoriilor externe“, spun reprezentantii biroului de relatii publice al aeroportului international Avram Iancu din Cluj-Napoca.
Scaderea numarului de calatori a venit ca urmare a restrictiilor impuse incepand cu luna martie, cand, odata cu instalarea pandemiei de COVID-19, multe tari si-au inchis granitele. in plus, multi dintre oamenii care isi programasera calatorii, chiar daca acestea nu le-au fost anulate, au renuntat de bunavoie sa mai plece, de teama coronavirusului.

 

 

Sursa: Digi24

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>