Published On: mar, ian. 19th, 2021

Este OFICIAL! Vaccinul scuteste romanii de carantina / ATENTIE! Copii fac exceptie

Persoanele imunizate cu ambele doze de vaccin im­potriva COVID-19 nu mai sunt obligate sa stea in carantina doua saptamani daca se intorc din tari cu un risc epidemio­logic ridicat, potrivit unei hotarari a Comitetului National pentru Situatii de Urgenta, semnata de premierul Florin Citu.

Practic, trebuie sa treaca insa 10 zile de la a doua doza de vaccin pentru a se incadra in categoria celor care nu mai stau in carantina, iar dovada efectuarii vaccinului, inclusiv data administrarii rapelului, va fi printr-un document emis de unitatea sanitara care a administrat vaccinul, din Romania sau din strainatate.

In schimb, copii care calatoresc in Romania, din tari cu risc epidemiologic ridicat, sunt obligati sa intre in carantina pentru 14 zile, chiar daca parintii acestora au fost vaccinati anti Covid, deoarece acestia sunt considerati ca fiind potentiali purtatori de virus.

Sunt retrase de pe lista celor care sunt obligati la carantina si “persoanele care sunt contact direct cu o persoana pozitiva, daca momentul contactului a fost la mai mult de 10 zile de la vaccinarea cu a doua doza“, se mai arata in hotarare.

Comitetul National pentru Situatii de Urgenta a decis, de asemenea, ca persoanele care sunt contact direct cu un pacient cu COVID-19 pot iesi din carantina in ziua a 10-a, daca efectueaza un test in a 8-a zi, rezultatul acestuia este negativ si nu prezinta simptomatologie specifica.

Au fost, de asemenea, decise exceptii de la carantina pentru cei care vin din Marea Britanie: nu mai intra in carantina cei care au fost depistati pozitiv la testul COVID-19, daca au trecut mai mult de 14 zile de la data confirmarii, dar nu mai mult de 90 de zile de la acest moment.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>