Published On: sâm, ian. 16th, 2021

Englezii ne trimit “valorile” acasa / Treizeci de hoti, deportati cu un avion special

Un avion, avand la bord 30 de infractori romani expulzati dupa ce au fost condamnati si inchisi pana de curand in Marea Britanie, a aterizat miercuri, 13 ianuarie, la Otopeni.

Toti au avut condamnari, majoritatea pentru talharie si furt, unii au fost eliberati mai devreme ca sa prinda avionul deportatilor. Autoritatile britanice i-au trimis sub escorta la Bucuresti si le-au dat interdictie de a mai intra in tara, de teama unor recidive. Inainte de a urca in avion au fost testati de si toti au avut rezultat negativ la COVID-19. Chiar si asa, ei vor sta in carantina.
Primul-ministru a recunoscut ca exista riscul ca unii dintre acestia, care oricum nu respecta in mod normal legea, pentru ca au fost inchisi, s-ar putea sa nu respecte nici carantina. Citu a dat insa asigurari ca si in cazul acestora se va actiona conform legii.

Expulzarea detinutilor romani a provocat reactii inclusiv in Marea Britanie. Potrivit presei britanice, acesta este insa doar inceputul operatiunilor de deportare a infractorilor. In perioada urmatoare, alte avioane cu infractori provenind din tarile Uniunii Europene vor decola de la Londra avand ca destinatii tarile de origine ale detinutilor.

Toti venim de la puscarie, acolo, de cand a intrat in Brexit, fug cainii cu covrigi in coada. Toata lumea pune acasa ce prinde, baga pe imigrari, pune acasa tot! Ne-au trimis inapoi in tara, trebuie sa ne apucam de furat, munca nu avem, nu avem nimica, nu avem ce sa mancam, unde sa stam, nu tre’ sa ne luam de ceva? Ne impinge in infractiuni“, a declarat Marian, un roman deportat din Marea Britanie, conform Digi 24.

In varsta de 41 de ani, Marian a povestit ca britanicii i-au facut mai repede actele pentru eliberare conditionata, ca sa-l poata apoi urca in avion. Mai avea de executat cel putin 6 luni din pedeapsa primita, pentru furt.
Pentru un singur furt mi-a dat trei ani!”, spune el, iar apoi, intrebat cu ce se ocupa in Anglia, raspunde: „Ne cautam de munca, domnisoara, ce puteam sa facem. Mai am facut si mici infractiuni, de mancare am luat, din magazin, ce puteam sa facem, altceva nu.”

Cei 30 de romani expulzati au fost fie ridicati direct din inchisori, fie din centrele pentru migranti, in cazul celor eliberati conditionat: „Mi-au luat actele, uite, mi-au ramas toate actele acolo, la Anglia. Mi-a ramas certificatul de nastere, buletinul meu, o bratara de aur, un telefon, un ceas, nu mi-a mai dat nimic, se plange unul dintre deportati.”

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>