Published On: lun, ian. 4th, 2021

BREAKING NEWS / FOTO Au sosit in Braila primele doze ale vaccinului anti-COVID

Astazi, 04 ianuarie 2021, demareaza activitatea de vaccinare împotriva SARS-CoV-2 in judetul Braila.
Pentru aceasta faza a procesului de vaccinare au fost solicitate 975 doze care au sosit în aceasta dimineata, la Directia de Sanatate Publica Braila, cu un transport special, de la Spitalul Militar de Urgenta ”Alexandru Gafencu” Constanta, stabilit ca centru zonal.
De la DSP Braila dozele de vaccin vor fi distribuite centrelor de vaccinare, cu respectarea tuturor masurilor privind conditiile de transport, cu sprijinul echipajelor de politie si jandarmerie.
Cele patru centre stabilite pentru aceasta etapa sunt Spitalul de Urgenta Judetean, Spitalul de Psihiatrie ”Sfântul Pantelimon”, Spitalul de Pneumoftiziologie si Spitalul Orasenesc Faurei.
Începand de astazi va fi vaccinat personalul din domeniile sanatatii si social – sistem public si privat, care si-a dat acordul si care a fost inregistrat in aplicatia pusa la dispozitie in acest sens de catre Serviciul de Telecomunicatii Speciale.
Inca de saptamana trecuta, la nivelul judetului Braila a fost operationalizat Nucleul de Coordonare a Vaccinarii Judetean, care are ca atributie principala coordonarea campaniei de vaccinare, în structura caruia isi desfasoara activitatea reprezentanti din Institutia prefectului – judet Braila, Consiliul Judetean Braila, Directia de Sanatate Publica, structurile judetene ale M.A.I. si M.Ap.N.
Conform Strategiei de vaccinare impotriva COVID-19 in Romania, in etapa I vor fi vaccinati lucratorii din domeniul sanatatii si social – sistem public si privat, astfel:
– personalul din spitale si unitati ambulatorii (personalul medico-sanitar, personalul auxiliar, personal administrativ, securitate si paza si alte categorii);
– personalul din sistemul de medicina de urgenta: ambulanta, SMURD, IGSU, IJSU, camere de garda, CPU, UPU;
– personalul din medicina primara – din reteaua de medicina de familie, medicina scolara si asistenta medicala comunitara;
– personalul din laboratoare, farmacii si alti lucratori din domeniul sanatatii;
– personalul din serviciile stomatologice;
– medici rezidenti, elevi si studenti cu profil medical;
– paramedici si alti voluntari care îsi desfasoara activitatea în unitati sanitare;
– personalul de îngrijire care îsi desfasoara activitatea în centrele rezidentiale si medico-sociale;
– personalul care acorda îngrijiri medicale si sociale la domiciliu;
– personalul din serviciile de sanatate publica (Institutul National de Sanatate Publica, Directiile de Sanatate Publica);
– personalul din unitatile sanitare ale ministerelor cu retea sanitara proprie;
– personalul din centrele de dializa si transfuzii;
– personalul implicat în derularea campaniilor de vaccinare.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>