Published On: joi, ian. 21st, 2021

Braileanul care a devenit legenda Karate-ului

Legenda Karate in Romania

Cu un palmares de peste 350 de trofee, din care peste 60 dobandite in competitiile internationale, Cornel Musat este o adevarata legenda in lumea Karate din tara si din strainatate.
Trecutul bogat al acestuia incepe acum mai bine de 25 de ani, cand Musat a inceput sa se impuna in competitiile nationale, europene si mondiale de tineret la probele de Kumite si Fuku-go. in 1996 a dobandit medalia de bronz la Campionatele Mondiale de la Sao Paulo, Brazilia si, de atunci, drumul sau inspre multiple medalii de aur a fost pavat cu perseverenta si performanta. Au urmat campionatele de la Varsovia, Belgrad, Davos, Lotz, toate incununate cu succes pentru maestrul in Kumite Cornel Musat.
Kumite este o ramura a Karate-ului care se caracterizeaza prin lupta directa intre doi sportivi, cu lovituri de picior si de brat in semi-contact. Cu alte cuvinte, accentul se pune mai degraba pe contactul la nivel de corp si mai putin la nivelul fetei.in cazul seniorilor, durata unei lupte este de trei minute, cu intreruperi la eventualele penalizari, respectiv puncte dobandite.

Una din surprizele celei de-a VII-a editii a Campionatului Mondial de Karate Fudokan Cluj 2017 este prezenta unor sportivi exceptionali care pastreaza faima acestui sport nobil la nivel national si international.
Cornel Musat este unul din invitatii de seama ai evenimentului sportiv ce va avea loc in noiembrie, la Sala Polivalenta din Cluj. Gazeta Sporturilor l-a numit in 2012 „cel mai titrat sportiv roman” si asta pe buna dreptate, deoarece specialistul in artele martiale detinea pe atunci nu mai putin de 8 titluri mondiale si 37 de titluri europene.

Distinctii si exemple de maiestrie

Sportivul este distins cu medalia „Meritul sportiv clasa III”, este detinator al „Certificate of a Ward” si al diplomei de excelenta pentru aportul adus in Karate Fudokan.
La Campionatul Mondial de la Cluj, Cornel Musat vine in calitate de antrenor si arbitru secund al lotului de Kumite si va face o demonstratie de excelenta in artele martiale.

 

Braileanul Cornel Musat – Black belt rokudan(6th) a fost ales vicepresedinte al Federatiei Romane de Karate Traditional

Pe 3 octombrie 2020, la Bucuresti, au avut loc alegeri in structurile de conducere ale Federatiei Romane de Karate Traditional, in urma acceptului dat de Ministerul Tineretului si Sportului.
Au fost prezenti 70 de delegati ai structurilor sportive din Romania, afiliate la acest for national. Au fost alesi sau realesi in conducerea federatiei urmatorii:
Primii 4 clasati au fost: Cornel Musat, centura neagra 6 dan – Braila(cel mai titrat sportiv al Romaniei pe plan international – 8 titluri mondiale, 37 titluri europene si maestru emerit al sportului), Dumitrescu NAE, centura neagra 7 dan – Constanta, Ilie Dobre, centura neagra 7 dan – Slatina si Constantin Adascalitei, centura neagra 7 dan – Iasi
”Pe aceasta cale tin sa multumesc tuturor celor prezenti pentru respectul si increderea acordata prin votul lor si sa-i asigur ca aceasta echipa se va mobiliza exemplar pentru a dezvolta si a intari miscarea de karate traditional din Romania cat si principiile ,respectul si pozitia castigata de a lungul celor de acum 30 de ani de existenta a Federatiei.Oss!!”, a declarat braileanul Cornel Musat, vicepresedinte al Federatiei Romane de Karate Traditional.

Cornel Musat conduce in clasamentul Comisiei Judetene de Karate Traditional Iasi

Braileanul „naturalizat” iesean este sportivul numarul unu al clubului Fujiyama si se afla pe locul secund in topul celor mai buni zece sportivi ai Iasului
In clasamentul celor mai buni karateka dat publicitatii de Comisia Judeteana de Karate Traditional Iasi (presedinte Costel Caliman 3 Dan), pe locul intai se situeaza Cornel Musat (Fujiyama Karate Club), sportiv care a fost transferat in acest an de la Budo Braila. Desi nu a reprezentat orasul nostru decat patru luni, Musat se numara printre primii in mai toate topurile de specialitate, fiind desemnat numarul unu al clubului condus de Costel Caliman si numarul doi, la egalitate cu Irina Simirad (CS Enpi), in ierarhia celor mai buni sportivi ai Iasului. Performanta care l-a propulsat pe brailean in varful acestui clasament a fost realizata la Campionatul Mondial desfasurat in Italia, in orasele Bologna si Ferrara, acolo unde Musat a cucerit al doilea titlu consecutiv, in proba fuku-go individual.
Nu s-a remarcat la nici o competitie internationala in anul 2000, cel mai bun rezultat al sau fiind un loc III la Campionatul National de Karate Traditional.

 

VEZI VIDEO AICI !!!

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>