Published On: joi, ian. 7th, 2021

Boboteaza 2021 la Braila

Cu prilejul sarbatorii Botezului Domnului, pe data de 6 ianuarie 2021, Primaria Municipiului Braila, Arhiepiscopia “Dunarii de Jos” Galati si Protoeria Braila, ieri preotii din judet au oficiat slujba de binecuvantare pe Faleza Dunarii. Au fost prezenti cativa zeci de braileni. Printre acestia au fost prezenti si presedintele CJ Francisk Chiriac, subprefectul Vasilica Vilcu impreuna cu primarul Mihai Dragomir.
Asa cum este traditia, dupa slujba preotul protopop Mircea Bancila a aruncat crucea de flori simbolic in apele fluviului.
Tot ieri, parintele protopop Mircea Bancila, impreuna cu un sobor de preoti braileni, a oficiat o slujba de binecuvantare pe Faleza Dunarii, in prezenta catorva zeci de braileni, veniti pe malul fluviului in ciuda faptului ca obiceiurile de Boboteaza.
Din pricina pandemiei de Covid-19, anul acesta nu s-a mai tinut procesiunea cu fanfara Garnizoanei si cu icoana si concursull pentru prinderea Crucii.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>