Published On: lun, ian. 4th, 2021

Atentie! Brailenii care vin din Italia trebuie sa faca carantina / Acelasi lucru este valabil si cei care vin din Germania si Austria

Comitetul National pentru Situatii de Urgenta a adoptat duminica Hotararea numarul 1 privind aprobarea listei tarilor de risc epidemiologic pentru care se instituie masura carantinei asupra persoanelor care sosesc in Romania din acestea. Carantina se face la domiciliu sau intr-o locatie declarata pentru 14 zile.

Pe langa actualizarea listei statelor si zonelor considerate ca fiind cu risc crescut epidemiologic, Hotararea prevede reluarea zborurilor catre si dinspre Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord.

Masurile adoptate duminica:

Incepand cu data de 04.01.2021 ora 19.00 se permite reluarea zborurilor spre/dinspre Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord din/catre Romania, pentru toate aeroporturile din Romania.

Toate persoanele care vin din acest stat trebuie sa intre in carantina ori sa aiba un test negativ la Covid-19, efectuat cu cel mult 48 de ore inainte de intrarea in Romania.

Exceptiile de la masura carantinei instituita cu privire la persoanele care sosesc din Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord se aplica doar pentru:

  1. a) conducatorii autovehiculelor de transport marfa cu capacitatea maxima autorizata mai mare de 2,4 tone;
  2. b) conducatorii autovehiculelor pentru transport persoane care au mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv locul conducatorului;
  3. c) conducatorii auto prevazuți la lit. a) si lit. b) care se deplaseaza in interesul desfasurarii profesiei din statul de rezidența al acestora intr-un alt stat membru al Uniunii Europene sau dintr-un alt stat al Uniunii Europene in statul de rezidența, indiferent daca eplasarea se face prin mijloace individuale sau in cont propriu;
  4. d) piloții de aeronave si personalul navigant;
  5. e) persoanele aflate in tranzit, daca parasesc Romania in cel mult 24 de ore de la intrarea pe teritoriul tarii;
  6. f) membrii misiunilor diplomatice, oficiilor consulare si ai altor reprezentanţe diplomatice acreditate la Bucuresti, posesori de pasapoarte diplomatice, personalul asimilat personalului diplomatic, precum si membrii Corpului Diplomatic si Consular al Romaniei si posesorii de pasapoarte diplomatice si de serviciu, precum si membrii familiilor acestora.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>