Published On: vin, dec. 18th, 2020

Practica un sport ”interzis” / Fetita de doar 7 ani

Rory van Ulft, fetita de 7 ani care ridica 80 kg, a provocat un scandal mondial, legat de powerlifting-ul in randul minorilor.
Fetita, de origine canadiana, a devenit dubla campioana in Statele Unite, concurand impotriva baietilor mult mai in varsta.
Rory are 7 ani si abia peste 120 de centimetri inaltime, dar isi poate ridica de doua ori greutatea deasupra capului. Practica un sport exploziv, care pune corpul la limita si care nu este recomandat minorilor.
Rory van Ulft, fetita de 7 ani care ridica 80 kg, a declansat un scandal mondial! Ce spun doctorii:
Pediatrii din toata lumea sustin ca o astfel de activitate trebuie interzisa minorilor.
Asadar, ”cazul Van Ulft” a redeschis dezbaterea despre powerlifting la minori. Pana una-alta, micuta din Canada participa la astfel de intreceri. Mai mult, Rory e noua campioana U11 a Statelor Unite la varsta de 7 ani. A ridicat 80 de kilograme de greutate moarta. Un record mondial, dar care isi pierde din valoare in contextul actual.
Pediatrii descurajeaza acest tip de activitate la copii si recomanda alte tipuri de sport. ”S-ar putea sa fii mai scund decat ai fi in mod normal daca nu ai face aceasta munca de forta exploziva”, a spus Javier Bejarano, medic in medicina sportiva, potrivit antena3.com.
Ce este powerliftingul, sportul interzis minorilor:
Altfel spus, practicarea unor astfel de activitati de catre copii pot afecta dezvoltarea si pot duce la aparitia unor grave probleme de crestere si evolutie fizica.
Powerliftingul este un sport in care se incearca ridicarea unei greutati maxime in trei stiluri diferite, respectiv genoflexiuni, impins din culcat si indreptari.
Sportivii beneficiaza de trei incercari in fiecare stil de ridicare. Competitia se desfasoara in general pe categorii de varsta si greutate si este castigata de sportivul care obtine cumulat cel mai mare total, in calcularea totalului fiind luata in considerare doar repetarea maximala pentru fiecare tip de ridicare, similar cu sportul haltere.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>