Published On: Dum, dec. 27th, 2020

Linia intai, doar pentru unii, COVID-ul insa este pentru toti! / Personalul medical din Braila, in prima linie si NU PREA

Astazi in Romania a fost prima zi de vaccinare anti-COVID, o zi istorica care poate fi inceputul sfarsitului pandemiei. O zi de care foarte putine cadre medicale se pot bucura, doar cei din prima linie, asa cum ii numeste Guvernul. Mai putem oare delimita cadrele medicale din prima linie de cei de dupa acestia? Poate doar din pix, nu-i așa?

Mai exista prima linie cand coronavirusul se raspandeste necontrolat? Mai exista pozitivi si negativi sau doar testati si netestati? A spune ca primele doze sunt destinate cadrelor din prima linie este o lipsa de respect fata de ceilalti care zilnic sunt la un stranut distanta de infecatare, cei care zilnic se lupta cu teama ca pacientul nou venit sa nu fie purtator asimptomatic. Pentru ca, nu multi stiu, pacientii pot refuza testarea asa ca… infectarea pluteste in aer!

Tot persoanlul medical este extrem de expus riscului de infecatre, fie ca sunt medici, asistenti sau infirmieri care au grija ca pacientii sa fie bine ingrijiti.

Nu mai exista prima si a doua linie! Exista coronavirus si o infectare necontrolata.

Guvernul  face o diferentiere “infecta” intre cadrele medicale, o diferentiere care costa vieti! La Braila exista spital COVID, exista sectie de Boli Infectioase care trateaza atat braileni cat si bolnavi din alte judete care au nevoie de tratament de specialitate. Vaccinul nu ajunge de indata pentru ca, spune statul, personalul medical de aici nu este in PRIMA LINIE. Si la Braila au murit medici, nefiind in prima linie, asa cum ii place Guvernului sa ii numeasca. Au murit asistenti, au murit oameni. Statul ii delimiteaza atat la bani cat si la vaccinare, COVID-ul insa ii vrea pe toti!

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>