Published On: lun, dec. 7th, 2020

BREAKING NEWS / Ludovic Orban si-a anuntat DEMISIA

Premierul Ludovic Orban a anuntat in urma cu cateva minute ca demisioneaza din fruntea guvernului. Decizia vine dupa o discutie avuta cu presedintele Klaus Iohannis, in care presedintele i-ar fi cerut sa isi asume esecul de la alegerile parlamentare.

Conform G4Media.ro, Ludovic Orban ar urma sa fie sustinut de PNL pentru sefia Camerei Deputatilor in viitorul Parlament.

Anuntul facut de Ludovic Orban

Romania are nevoie de un Guvern responsabil, care sa reprezinte vointa cetatenilor romani si decizia mea de astazi vreau sa arate foarte clar: ca nu ma cramponez de functie.

Imi inchei mandatul de premier dupa un an si o luna in care Romania s-a confruntat cu o perioada extrem de dificila. Romanii alaturi de ceilalti cetateni ai lumii s-au confruntat cu o pandemie si criza economica fara precedent.

Plec din functia de premier cu constiinta datoriei implinite. Am incercat sa gasim raspunsurile potrivite la toate provocarile.

Pe 6 decembrie romanii au decis componenta viitorului parlament. Obiectivul este de a construi o majoritate care sa nu contina PSD, de a a fi implicat in negocierile viitoare.

Guvernul va fi condus de un menbru al cabinetului ce va fi desemnat de presedintele Romaniei. Vreau sa spun clar. Demisia mea sa arate un lucru limpede: nu ma cramponez de nicio functie. Pentru mine interesul Romaniei este deasupra PNL si ale intereselor mele personale.

Le multumesc celor care au fost alaturi de noi in grelele batalii din acest an. De asemenea vreau sa transmit cetatenilor ca orice masura pe care am luat-o, chair daca a generat efecte nefavorabile a fost luata cu un singur scop: de a apara sanatatea si viata si locuri de munca”, a declarat presedintele PNL, Ludovic Orban.

Ludovic Orban a devenit premier in 2019, dupa picarea guvernului Dancila.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>