Published On: vin, nov. 20th, 2020

Vasile Varga (PNL) vrea medicamente si masa calda gratis pentru detinutii saraci care ies din inchisori

Deputatul PNL Vasile Varga este semnatarul unui proiect de lege controversat, care presupune acordarea de masa calda, medicamente, imbracaminte si transport gratuite pentru detinutii care ies din inchisori si sunt saraci. Initiativa parlamentarului brailean, extrem de bogatul notar Varga, este, in opinia sa benefica, in ciuda faptului ca, de exemplu, sistemul de sanatate al Romaniei este praf.

“Am avut zilele trecute o discutie cu cineva care imi spunea ca autoritatile ar trebui sa se preocupe mai mult de situatia fostilor detinuti, care, atunci cand ies din inchisoare, nu au practic nicio sansa de integrare in societate. Persoana in cauza imi sugera si mie, ca si candidat, sa am in vedere aceasta chestiune, pentru ca este mai importanta decat pare la prima vedere. Initial, m-am gandit ca aceasta nu este o prioritate pentru cetatenii comunitatii, ci doar pentru persoanele in cauza si familiile lor, insa, apoi, mi-am dat seama ca este vorba, intr-adevar, de o problema care afecteaza intreaga societate. Probabil ca multi dintre voi va ganditi ca inainte sa ne preocupe fostii detinuti, ar trebui sa ne intereseze familiile sarace, copiii bolnavi, pensionarii care nu au bani pentru medicamente si ati avea perfecta dreptate. Insa daca ne gandim mai bine, vietile tuturor acestor categorii, de care trebuie sa avem grija, ar putea fi afectate in mod negativ de fostii detinuti, daca ei nu isi gasesc un drum drept in viata”, explica Varga la putina vreme dupa semnarea iniativei legislative.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>