Published On: lun, nov. 16th, 2020

Tara asta ne ia la misto / Cand crezi ca esti mai bine, vine SPITALUL si te termina cu vreo infectie nosocomiala sau te arde de viu

Romania continua sa se joace cu focul si inca nu invata nimic.
Traim intr-o tara in care singuri ne dam foc! La vise, la speranta, la sanatate, la oameni! Tara noastra isi arde tinerii in cluburi, bebelusii in maternitati, bolnavii in saloanele de ATI si pe masa de operatie. Impartiti ma stingatoare la oameni, sa ne protejam singuri!

Daca la guvernare era PSD, presedintele tari le cerea imediat demisia cum a fost in cazul COLECTIV, cand Victor Ponta a plecat din fruntea Guvenului. Orban de ce nu isi da demisia? Tataru inca mai da declaratii aberante in calitate de Ministru al Sanatatii…

Spitale vechi, personal putin, aparatura veche, avize ISU lipsa. Mor oameni langa noi si nimeni nu face nimic! Dupa Colectiv, unde este spitalul acela pentru marii arsi, cel mult promis? Medicul erou din Neamt a fost dus in strainatate pentru a primi o sansa la viata! Strainatatea ne ofera multora, pe langa painea de pe masa, si o a doua sansa!

Guvernul “de serviciu” nu face decat sa plaseze vina ca intr-un meci de ping-pong si sa puna oamenii sa plateasca, orice. Conform observatornews.ro, rudele bolnavilor arsi in sectia ATI a Spitalului Piatra Neamt sunt puse sa plateasca taxe de spital pentru a isi putea lua mortii acasa. “La mana autoritatilor, fiul unei victime asteapta sa poata sa-si ingroape mama. A platit deja taxa de 348 de lei ceruta de spital. Pentru imbalsamare, restul suporta politia. Acuma nu pot sa scot certificatul de deces din cauza unei stampile.”
Accident “Tragedia de la Piatra Neamt”? Este o poveste despre fuga de responsabilitate si multa birocratie, incompetenta si numiri in functii pe “ochi frumosi”. Sectia de terapie intensiva, care s-a facut scrum, nu avea avizul scris al Directiei de Sanatate Publica. Mutarea pacientilor de la un etaj la altul al spitalului s-a facut doar in baza unui acord verbal. S-au ignorat norme de instalatie. Asta nu este accident!

In incercarea mizerabila de a imparti vina in stanga si in dreapta pentru tragedia de la Piatra Neamt, gata oricand sa dea vina chiar si pe morti ca s-au infectat cu coronavirus si au ajuns pe sectia de ATI, Ministrul Tataru lanseaza pe piata teoria conform careia „pentru accidentul de la Piatra Neamt toti suntem de vina”. Cum ar veni, eu sunt la fel de vinovata pentru mortii de la spitalul din Piatra Neamt pe cat de vinovat este directorul spitalului si, in ordine ierarhica, ministrul sanatatii, prim-ministrul tarii si presedintele?

Dar de ce domnule Tataru? Cati ministri ai sanatatii a avut Romania pana acum? Cine a imprumutat miliarde de lei cu promisiunea de a ne lupta cu epidemia? Cine a tinut spitalul din Letcani inchis? Nu noi, ci voi. Fiecare in parte! Vinovatii de colapsul sistemului medical au nume.
Stiti care a fost si este singura noastra vina? Ca voi ati fost si continuati sa fiti acolo! Asa este: TOTI SUNTEM DE VINA!
Adevarul crut este ca spitalele din Romania iti pot salva viata. Mai ales daca nu intri in ele. Cand crezi ca esti mai bine, vine spitalul si te pune la pamant cu vreo infectie nosocomiala sau te arde de viu.

AAA, SI INCA CEVA! Voi, politicienilor, NU ne mai UMPLETI DE ATATA RESPECT CA NE MANJITI!

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>