Published On: mie, nov. 25th, 2020

Surpriza totala pentru 7 milioane de romani / Super multi bani pe langa pensie!

Mara Calista, deputat liberal, a anuntat marti ca activele sistemului de pensii administrate privat depasesc 70 miliarde lei, pentru prima data de la infiintarea acestuia.
Deputat in Comisia de munca si protectie sociala, Mara Calista a precizat ca peste 70% din acesti bani sunt investiti in titluri de stat si in jur de 20% sunt in actiuni la Bursa, ceea ce arata ca banii romanilor sustin activ economia romaneasca.
„Am sustinut in toti cei 4 ani de mandat ca Pilonul II de pensii sa ramana in continuare o forma valida de economisire pentru fiecare roman in parte.
Am luptat, de multe ori pe picior de inegalitate, cu un PSD care si-a dorit constant nationalizarea si desfiintarea acestui Pilon. PSD nu a inteles sau nu a vrut sa inteleaga aceasta formula de (re)investitie a banilor, folosind un protectionism electoral care a fost la un pas sa puna la pamant tot conceptul de pensii administrate privat.
Din fericire, acest lucru nu s-a intamplat si astazi, echipa PNL propune cresterea contributivitatii lunare la 4,75% pana in 2024. Cu alte cuvinte, mai multi bani se intorc inapoi in economie, realizeaza capitalizare pentru beneficiarii reali si sustin dezvoltarea Romaniei”, a precizat Mara Calista.
Presiune pe mecanismele de protectie sociala:
Parlamentarul a adaugat ca mecanismele de protectie sociala sunt din ce in ce mai mult supuse unei presiuni datorate unei populatii tot mai imbatranite a Romaniei.
Ea sustine ca Pilonul I de pensii, asa cum functioneaza in prezent, nu va mai fi sustenabil fara un sprijin din partea Pilonului II, fara o serie de mecanisme de protectie si incredere.
„Succesul Pilonului II de Pensii de stat administrate privat ne arata ca indiferent de anumite abordari cu iz populist pe termen scurt ale PSD care pot zdruncina capacitatea investitionala, economia rezista, creste si, in definitiv, economiseste activ banii de pensie ai romanilor.
Faptul ca titlurile de stat sunt principalul segment investitional ne arata ca administratorii privati au incredere in economia romaneasca, in rezilienta acesteia in vremurile pe care le traversam. Banii nostri, ai tuturor, sunt in siguranta, pe termen lung”, a conchis deputatul Mara Calista.

 

Sursa: Capital.ro

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>