Published On: lun, nov. 30th, 2020

Orban, convins de Catalin Boboc sa bage 26 milioane de euro in “buzunarele” lui V. Varga si Stancu

Intr-o postare facuta pe pagina sa de socializare, candidatul independent Adrian Tabarac acuza PNL Braila de blat cu PSD.

Tabarac dezvaluie traseul celor 26 milioane, bani veniti de la stat, care ar urma sa intre in buzunarele lui Vasile Varga si ale lui Bunea Stancu, via Portul Braila.

Cum functioneaza la Braila blatul PNL – PSD? Nu este despre politica, despre doctrina si despre interesul public. Este despre bani. Despre multi bani!
Iata:…
Nu cu multa vreme in urma, Catalin Boboc, presedintele interimar al PNL, fost prefect al judetului Braila si fost candidat la presedintia CJ Braila, anunta triumfator, ca in data de 22 octombrie 2020, Guvernul Romaniei a adoptat o hotarare privind alocarea unei sume de 26 de milioane de euro pentru amenajarea Portului Braila.
Ceea ce nu spune domnul Boboc este faptul portul Braila este o afacere privata controlata de Gheorghe Bunea Stancu, fostul baron rosu condamnat si inchis pentru coruptie.
Un alt lucru nespus de catre Boboc este ca la aceasta afacere privata sunt conectate, printr-o schema mai mult sau mai putin transparenta alte doua personaje cheie: Sorin Costin si Vasile Varga (un fost si un actual liberal).
Cum va spuneam, nu este vorba despre politica, ci despre bani. Fiindca devine foarte simplu cand peste 26 de milioane de euro sunt injectati de stat in afacerea ta, tu nefiind obligat sa platesti nimic in plus catre stat.
Da, vreme de 99 de ani, portul Braila ii apartine lui Gheorghe Bunea Stancu si “partenerilor” sai!
Investitia statului roman de 26 milioane de euro, din banii si impozitele noaste, este, de fapt, o investitie in masinaria de facut bani patronata de Bunea Stancu & co. Fara nicio conditie suplimentara, fara niciun profit suplimentar pentru stat!
Cum a fost posibil?
Intrebati-l pe Catalin Boboc cum a pacalit guvernul sa directioneze atata banet catre afacerea lui Stancu. Si de ce?
Intrebati-l si de ce a insistat sa candideze la locale desi era limpede pentru toata lumea ca nu are nicio sansa. Pe cine a avantajat, de fapt, candidatura lui? Pe cine avantajeaza candidatii cu probleme de integritate cu care PNL a deschis listele? Sunt ei potriviti pentru a maximiza sansele dreptei la Braila? Sunt ei potriviti pentru a se opune PSD?
Eu le-am spus deja, clar si raspicat, ca mi-am dat seama ce fel de oameni sunt si ca nu vreau sa le fiu complice. Acum, disperati, ma ameninta. Pe 6 decembrie, avem ocazia sa le spunem cu totii ca ne-am saturat de combinatiile lor. Va cer, asadar, ajutorul. Dar nu este vorba despre mine. Este vorba despre NOI! Despre Braila noastra.
Despre viitorul nostru” a scris Adrian Tabarac pe pagina sa de Facebook.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>