Published On: Dum, nov. 22nd, 2020

JUSTITIE!? DASAEV, cutitarul din Music Pub, este din nou liber / In urma cu doi ani a injunghiat doi baschetbalisti intr-un club din Braila

Interlopul Dasaev, principalul suspect in cazul injunghierii, din urma cu doi ani, a baschetbalistilor americani Darrel Bowie si Joseph McClain, de la ACS Cuza Sport Braila, este liber, cel putin in plan local.
Pe 16 noiembrie 2020, Tribunalul Braila a decis ca acesta sa fie plasat sub control judiciar.
Solutia pe scurt: In baza prevederilor art. 362 alin. 2 din Codul de Procedura Penala, in referire la dispozitiile art. 208 alin. 4 din Codul de Procedura Penala, art. 223 alin. 2 din Codul de Procedura Penala si art. 242 alin. 2 din Codul de Procedura Penala, inlocuieste masura preventiva a arestului la domiciliu luata fata de inculpatul Husein Daniel Gabriel, zis “Dasaev”, trimis in judecata prin rechizitoriul emis la data de 22.02.2019 de Parchetul de pe langa Tribunalul Braila in cauza inregistrata la aceeasta unitate de parchet sub nr. 1026/P/2018 sub aspectul savarsirii infractiunilor de: -tentativa de omor calificat, port si folosire fara drept de obiecte periculoase, tulburarea ordinii si linistii publice, cu masura preventiva a controlului judiciar, de la data ramanerii definitive a prezentei incheieri, pe o durata de 60 de zile. In temeiul prevederilor art. 215 alin. 1 si 2 din Codul Penal, pe timpul controlului judiciar, impune inculpatului respectarea urmatoarelor obligatii: -sa se prezinte la instanta de judecata ori de cate ori este chemata; -sa informeze de indata instanta care a dispus masura sau in fata caruia se afla cauza cu privire la schimbarea locuintei; -sa se prezinte la organul de politie desemnat cu supravegherea, respectiv organul de politie de la domiciliul sau, conform programului de supraveghere intocmit de organul de politie sau ori de cate ori este chemat; -sa nu depaseasca limita teritoriala a judetului Braila, decat cu incuviintarea prealabila a instantei de judecata; -sa nu comunice direct sau indirect, pe nici o cale cu persoanele vatamate Bowie JR Darrell Steven si Mc Claim Joseph WanteeEkow; cu inculpatii Matei Valentin, Bulza Valentin Catalin, Mocanu Georgel, Dobranit Valentin, Fataliga Nicusor, Popa Florian si Niculae Daniel Vasile si cu martorii.  Pronuntata in sedinta publica azi 16 noiembrie 2020.

Imediat dupa ce a fost plasat sub control judiciar, adica interdictia de a parasi orasul Braila, Dasaev a cerut sa fie lasat sa mearga la Bucuresti, la Spitalul Monza, “pentru efectuarea unor investigatii si interventii medicale referitoare la starea sanatatii sale
Tribunalul Braila a admis in data de 18.11.2020, formulata de inculpatul Husein Daniel Gabriel si i-a permis acestuia, de la data de 19 noiembrie 2020, ora 00.00 pana la data de 27.11.2020, ora 24.00, sa paraseasca imobilul municipiul Braila, pentru a se deplasa la Spitalul Monza, situat in municipiul Bucuresti, pentru efectuarea unor investigatii si interventii medicale referitoare la starea sanatatii sale.

Pe 22.07.2020 Husein Daniel Gabriel, zis Dasaev, ceruse pentru prima data inlocuirea arestului la domiciliu cu masura controlului judiciar, insa Tribunalul Braila a respins solicitarea. De data aceasta insa, a avut mai mult “noroc”.

Inainte de aceasta masura a controlului judiciar, in iulie 2019, Curtea de Apel Galati a decis ca Dasaev sa fie eliberat din arestul preventiv si plasat in arest la domiciliu din cauza unor greseli ale procurorului de caz care au dus la anularea unor probe importante din dosar.

Probele din dosar care il incriminau au disparut ca prin “magie”

Decizia care l-a scapat pe Dasaev de arestul preventiv a venit la mai putin de trei saptamani de la momentul in care tot Curtea de Apel Galati a subtiat serios dosarul, inlaturand aproximativ 160 de file, in principal declaratii ale martorilor. Astfel, probe importante au picat din cauza modului defectuos in care procurorul de caz si-a facut treaba. Astfel, judecatorii Curtii de Apel Galati au retinut ca avocatii lui Dasaev nu au fost instiintati cu privire la probele administrate impotriva lui Dasaev dupa data de 27.09.2018 si ca lipseste dovada ca acestia au aflat in timp util despre data, ora si locul efectuarii actului procesual, drept pentru care nu au putut sa se prezinte.

 2.07.2019
Admite contestatia formulata de inculpatul Husein Daniel Gabriel. Inlatura din materialul probator administrat in cursul urmaririi penale:

1)Probele administrate impotriva inculpatului Husein Daniel Gabriel dupa data de 27.09.2018 despre efectuarea carora nu au fost incunostintati avocatul (avocatii) , ales (alesi) ai inculpatului si in privinta carora lipseste dovada ca avocatii au fost incunostintati in termen util despre data, ora si locul efectuarii actului procesual si nu s-au prezentat si anume: VOLUMUL I – dosar urmarire penala: -declaratii de suspecti si inculpati

2) Ordonanta procurorului privind examinarea fizica a persoanelor (fila 177 – vol.I urmarire penala).

3)Concluziile Raportului de constatare medico-legala A/11337/2018 al Institutului National de Medicina Legala „Mina Minovici” (filele 178-189 vol.I urmarire penala) pentru aspectele vizand lipsa dovezii pozitiei procesuale a inculpatului Husein Daniel Gabriel (consimtamant sau opozitie) la efectuarea expertizei medico-legale psihiatrice si cu privire la examinarea sa fizica.

4)Declaratia data in calitate de martor de catre Moviceanu Adrian Robert in fata lucratorilor de politie din cadrul Politiei Municipiului Braila (fila 50- vol.III urmarire penala).

5)Proces- verbal de transcriere a convorbirilor telefonice aflat la filele 34-45 din volumul IV dosar urmarire penala, deoarece acesta nu a fost certificat de procuror pentru conformitate

6)Proces- verbal de transcriere a convorbirilor telefonice aflat la filele 110-111 volumul V dosar urmarire penala deoarece acesta nu a fost certificat pentru conformitate de catre procuror.

19.07.2019

Curtea de Apel Galati a dispus inlocuirea masurii arestului preventiv, luata in cauza fata de inculpatul Husein Daniel Gabriel, cu masura preventiva a arestului la domiciliu pe o durata de 30 de zile, de la 19.07.2019 pana la 17.08.2019 inclusiv. Dispune punerea de indata in libertate a inculpatului Husein Daniel Gabriel, de sub puterea mandatului de arestare preventiva nr. 16/UP/2018 din data de 18.09.2018, emis de judecatorul de drepturi si libertati de la Tribunalul Braila in dosarul nr. 1901/91/2018, daca nu este retinut sau arestata in alta cauza.

Interlopul Dasaev, cutitarul din Music Pub

Despre Dasaev a auzit intreaga Romanie in noaptea de 15 spre 16 septembrie 2018, cand acesta i-a injunghiat cu bestialitate pe cei doi sportivi americani, pe o terasa din Braila. Cei doi sportivi au stat saptamani bune in spital, doar sansa facand sa scape cu viata. Ranile lor au fost deosebit de grave. Daniel Gabriel Husein, zis Dasaev a disparut imediat dupa agresiune, fiind prins abia o zi mai tarziu. Omul a recunoscut agresiunea, dar a negat ca ar fi fost cel care i-a si injunghiat pe cei doi. Pentru aceasta fapta, care este inca in judecata, Dasaev a facut de fapt doar un an de puscarie, celalalt facand arest la domiciliu.

Daniel Gabriel Husein este recidivist. El are deja o condamnare pentru proxenetism si viol de o instanta din Spania. A primit 20 de ani de detentie, insa a fost eliberat dupa 7 ani, in 2014.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>