Published On: joi, nov. 26th, 2020

Doliu urias in lumea fotbalului mondial / Legendarul Diego Armando Maradona s-a stins din viata

In urma cu o zi, legendarul Diego Armando Maradona s-a stins din viata la varsta de 60 de ani in urma unui stop cardio-respirator. Ce au gasit medicii la autopsie.
Este doliu urias in lumea fotbalului mondial. Diego Armando Maradona, legenda fotbalului argentinian, s-a stins din viata la varsta de 60 de ani. Argentina a proclamat trei zile de doliu national, dupa moarte fotbalistului. Familia sportivului nu ar fi avut solicitari pentru ceremonia de inmormantare, ci isi doresc doar ca un steag argentinian sa existe langa sau deasupra sicriului sau, arata Mediafax.
Medicii care i-au efectuat autopsia in Spitalul San Fernando din Buenos Aires au si date preliminare. Potrivit documentului, Maradona a murit de ”insuficienta cardiaca acuta, la un pacient cu miocardiopatie dilatata, insuficienta cardiaca cronica congestiva care a generat un edem pulmonar acut”. De asemenea, se vor efectua si analize toxicologice.
Diego Armando Maradona a fost operat pe creier
La inceputul acestei luni, Maradona a fost operat pe creier pentru indepartarea unui hematom subdural (cheag de sange), la cinci zile dupa ce a sarbatorit implinirea varstei de 60 de ani.
„Hematomul a putut fi indepartat cu succes. Diego a suportat bine operatia. S-a trezit si totul decurge bine”, anunta la acel moment, doctorul Leopoldo Luque, chirurg in cadrul clinicii private din orasul Olivos, la nord de Buenos Aires, in cursul unei conferinte de presa.
Maradona fusese transferat la clinica respectiva dupa o prima spitalizare in orasul La Plata, aflat la 60 km sud de capitala Buenos Aires. Interventia chirurgicala de marti a durat aproximativ doua ore. Ulterior, Maradona a fost supus unei tratament pentru dezalcoolizare, fiind dependent de alcool.
Maradona a fost unul dintre cei mai mari fotbalisti din istorie. Sportivul a castigat, impreuna cu echipa Argentinei (al carei capitan a fost) Cupa Mondiala la fotbal in anul 1986. Diego Maradona a jucat, de-a lungul carierei, la cluburi precum Barcelona sau Napoli. El a castigat, de altfel, cu Napoli, doua titluri in Seria A.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>